x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninsorile îngreunează traficul rutier

Ninsorile îngreunează traficul rutier

18 Ian 2010   •   00:00
Ninsorile îngreunează traficul rutier

Iarna nu pare că se dă bătută, iar ninsorile anunţate de meteorologi au provocat deja probleme pe mai multe şosele din ţară. Carosabilul este acoperit de omăt şi alunecos pe mai multe drumuri din România.



Este vorba despre DN 10 (Nehoiu - Gura Siriului), DN 66(Lainici-Petroşani), DN 67D (Tg. Jiu - Băile Herculane), dar şi DN CB (Bucureşti).

Cu atenţie şi viteză redusă trebuie să mergeţi şi pe drumurile din Giurgiu, Prahova, Teleorman, Constanţa, Dolj, Mehedinţi, Buzău, Brăila şi Dâmboviţa.

Ninsoarea provoacă neplăceri şi în mai multe zone din Capitală. Şoseaua Ştefan Cel Mare, Colentina, Traian, Mihai Bravu, Drumul Taberei, precum şi bulevardele Călăraşi şi Iuliu Maniu, sunt probleme din cauza bocajului în trafic.

Mihai Vlădăru, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, a declarat că, în general, se circulă cu dificultate în toată Capitala, având în vedere condiţiile meteorologice, problemele în trafic fiind cauzate atât de zăpada de pe carosabil, cât şi de aglomeraţia de la orele dimineţii.

Primăria Capitalei a informat că a cerut, încă de duminică seară,  de la ora 19.00, operatorilor de salubrizare responsabili cu deszăpezirea şi combaterea poleiului la nivelul Capitalei să aplice tratamente preventive cu materiale antiderapante pe rampe, pante şi poduri, pentru prevenirea apariţiei poleiului şi podurilor de gheaţă.

×
Subiecte în articol: observator