x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Noapte albă" la Arena Naţională. Poţi petrece sub nocturnă mâine, de la ora 17:00 până dimineaţa!

"Noapte albă" la Arena Naţională. Poţi petrece sub nocturnă mâine, de la ora 17:00 până dimineaţa!

de Dan Radu    |    05 Aug 2011   •   08:15
"Noapte albă" la Arena Naţională. Poţi petrece sub nocturnă mâine, de la ora 17:00 până dimineaţa!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, in aceasta dimineata, ca bucurestenii isi vor putea petrece noaptea de sambata spre duminica vizitand noul Stadion National. Oprescu a precizat ca, desi inaugurarea oficiala a stadionului va avea loc pe 6 septembrie, la meciul Romania - Franta, cei care sunt nerabdatori vor avea prilejul sa vada proiectul de 181 milioane de euro, incepand cu ora 17:00 pana duminica dimineata.

"Ii astept pe bucuresteni maine (sambata n.r.) de la orele 17:00 sa-l viziteze. Ii astept cu dragoste si interes. Recunosc ca este o mandrie pentru mine ca am realizat asa ceva. Imi face placere sa deschid eu portile cu mana mea. Portile vor fi deschise pentru toata lumea si vor putea sta cat vor", a declarat Sorin Oprescu.

Citeste si "3 ani, 2 luni si 14 zile: Arena Nationala e gata. Vezi cum s-a ridicat cel mai mare stadion din Romania"

Vizitatorii se vor putea plimba fara restrictii prin toate spatiile stadionului, intrarea urmand sa se faca prin toate caile de acces.

In momentul de fata, se mai lucreaza la finisajele din exteriorul arenei si la anumite portiuni ale gazonului. In interior totul este gata, inclusiv spatiile destinate barurilor si restaurantelor, unde s-au instalat deja mesele si scaunele. Totusi, sambata seara nu se va putea consuma nimic aici, pentru ca arena nu are inca un administrator.

Licitatia pentru desemnarea unui administrator a fost blocata de trei ori pana in prezent de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

“Va fi o licitatie internationala, facuta dupa toate rigorile si cu un caiet de sarcini foarte atent pregatit. Durata trecerii unei decizii prin Consiliu este in medie de sase luni. Sunt obisnuit cu asta', a declarat Oprescu in timpul vizitei la stadion.

“Primaria are toata capacitatea de a administra arena, in momentul de fata. Dar nu o va putea face pentru foarte mult timp', a mai spus Oprescu.

Pana la desemnarea unui administrator prin licitatie, Arena Nationala a fost trecuta in ingrijirea Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

Tot ALPAB are grija si de gazonul recent montat. Potrivit Primariei Generale, pe Arena Nationala s-au montat in jur de 8.500 de metri patrati de gazon.

Toata infrastructura terenului de joc (umplutura de pamant, aducerea la cota, drenajul principal si cel secundar, sistemul de incalzire, sistemul de irigatii, pamantul de priza si gazonul) au costat 6.000.000 de lei.

Stadionul are o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, cai de acces auto si pietonale, restaurante si sali de conferinte.

Gazonul a fost pus, fiecare scaun a fost curatat, instalatia de nocturna functioneaza, tot ce-a mai ramas este ca National Arena sa-si deschida portile pentru o noapte intreaga.

vezi programul complet pe nationalarenabucuresti.ro
×