x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi căi de acces modernizate, modernizări sau reamenajări în zona stațiilor de metrou din Sectorul 6

Noi căi de acces modernizate, modernizări sau reamenajări în zona stațiilor de metrou din Sectorul 6

31 Oct 2022   •   18:07
Noi căi de acces modernizate, modernizări sau reamenajări în zona stațiilor de metrou din Sectorul 6

Noi căi de acces modernizate sau reamenajarea zonelor adiacente stațiilor de metrou de pe raza sectorului 6 vor fi realizate datorită asocierii Metrorex și a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu Primăria Sectorului 6.

Consiliul de Administrație al Metrorex a avizat în ședința de luni Protocolul de Asociere ce urmează a fi semnat de către părți.

„Acesta prevede crearea de noi căi de acces, modernizarea sau reamenajarea zonelor adiacente ale unor stații de metrou și alte tipuri de intervenții necesare în urma elaborării documentațiilor tehnice, din zona administrativ-teritorială a Sectorului 6. Finanțarea activităților de modernizare și reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 6 și / sau alte surse legal constituite, după caz”, au transmis reprezentanții Metrorex..

Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor.

După realizarea obiectului asocierii, noua infrastructură dezvoltată care va fi aferentă stațiilor de metrou va intra în proprietatea statului și în concesiune către administratorii bunurilor vizate de protocol.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: modernizare metrou