x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi incidente în portul Tulcea din cauza sloiurilor de pe Dunăre

Noi incidente în portul Tulcea din cauza sloiurilor de pe Dunăre

de Agerpres    |    10 Mar 2012   •   10:17
Noi incidente în portul Tulcea din cauza sloiurilor de pe Dunăre

Trei pontoane de acostare din portul Tulcea au fost avariate din cauza unor sloiuri de pe Dunare, conform unei informari remise sambata de Capitania Portului Tulcea.

Cele trei pontoane, unul dintre acestea apartinand Institutului National Delta Dunarii, au fost impinse in noaptea de vineri spre sambata de sloiurile de pe fluviu spre mal, fiind afectate paramele, schelele si scondrii acestora.

In ultima saptamana, circa 20 de barje, ambarcatiuni si pontoane de acostare din porturile din orasele Isaccea si Tulcea au fost fie antrenate de sloiurile de pe Dunare si purtate pana la doua mile marine pe fluviu, fie au fost avariate, conform informatiilor furnizate de Capitania Portului Tulcea, cele mai multe probleme fiind inregistrate pe data de 7 martie.

Conform Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos, azi, pe bratul Chilia sloiurile acopera 30% din suprafata Dunarii, pe bratul Sfantu Gheorghe - 5%, iar canalul Sulina este acoperit de sloiuri in proportie de 40%, cea mai mare densitate a acestora, 80%, inregistrandu-se la Farul din Sulina.

Cotele apele Dunarii au scazut azi, pe raza judetului Tulcea, cu pana la 42 de centimetri fata de cele inregistrate vineri, tendinta apelor fluviului fiind in crestere cu pana la 8 centimetri in urmatoarele doua zile.

×