x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Notă verbală pentru eliberarea celor doi români, arestaţi de autorităţile bulgare

Notă verbală pentru eliberarea celor doi români, arestaţi de autorităţile bulgare

02 Aug 2010   •   00:00

Ambasada României la Sofia a transmis, azi dimineaţă, o notă verbală către MAE bulgar cerând eliberarea directorului Rompetrol Bulgaria şi a celuilalt român arestat, sâmbătă, în Bulgaria, fiind ataşată documentului şi o scrisoare din partea avocaţilor celor doi.

 "Pentru noi este vorba despre cetăţeni români, aşa că tratăm cazul cu cea mai mare atenţie. Chiar astăzi de dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.), ambasada a trimis o notă verbală la MAE bulgar cerând elibarea celor două persoane. A fost de asemenea anexată o scrisoare a avocaţilor către MAE bulgar în care se cere eliberarea celor doi şi rezolvarea cazului", a declarat Marius Dilof, consulul României la Sofia.

El a ţinut să precizeze că ambasada a acordat tot sprijinul consular. "Cei doi au avut iniţial avocaţi din oficiu. Acum au angajaţi doi avocaţi bulgari şi de asemenea au venit aici şi jurişti români de la Rompetrol", a spus Dilof, adăugând că cei doi beneficiază de traducere.

El a precizat că se deplasează, la cererea fratelui lui Sorin Octavian Nichita, către Veliko-Târnovo, împreună cu ataşatul de interne al României la Sofia, comisarul şef Aurel Georgescu.

"Cei doi nu au contactat personal ambasada, însă am păstrat permanent legătura cu familiile lor", a mai spus consulul.

Directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, împreună cu un alt român, Ionuţ Pânzaru, au fost puşi sub acuzare în Bulgaria şi au fost arestaţi pentru 72 de ore, după ce au intrat într-un conflict cu membrii gărzii de securitate a preşedintelui Parlamentului bulgar.

×
Subiecte în articol: observator