x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nou imprumut pentru pasajul Basarab

Nou imprumut pentru pasajul Basarab

09 Iun 2004   •   00:00

Pentru ca bucurestenii i-au dat si consiliul municipal, Traian Basescu isi reia proiectele blocate in mandatul trecut de consilierii PSD si de Guvern.

OANA STANCU

Parkingul de la Gara de Nord si pasajul de la Basarab au fost proiecte pentru care Basescu obtinuse finantare de la Banca Europeana de Investitii, insa Guvernul Nastase si-a retras semnatura. Cum BEI este o banca guvernamentala (a Comisiei Europene), acordul Executivului este si de aceasta data necesar. Asa ca Basescu l-a contactat ieri telefonic pe Adrian Nastase pentru a anunta ca introduce parkingul si pasajul intr-un nou acord de finantare, cel alocat initial pentru groapa Glina. "A spus ca vom discuta dupa turul doi, dar important este ca nu a respins ideea de a nu bloca proiectele. A zis: "Domn’e, e in programul tau, bucurestenii te-au votat, e corect sa-ti aplici programul". Oricum, daca refuza pe motiv ca vrea sa mute gara sau mai stiu eu ce, eram pregatit ca astazi sa dau drumul la o emisiune de bonduri pe piata europeana. Asa e mai ieftin sa ma imprumut de la BEI", ne-a declarat ieri primarul general.

Clementa fata de Gabriela Neagu

Votul dat de bucuresteni i-a oferit lui Basescu o noua perspectiva si in relatia cu Guvernul, dar si mai multa clementa. Ieri, liderul PD s-a dus la tribunal si si-a retras plangerea impotriva purtatorului de cuvant al PNA, Gabriela Neagu, care intr-un comunicat de presa anuntase ca Basescu poate fi tras la raspundere pentru afirmatiile pe care le face in privinta procurorilor care-l ancheteaza in dosarul Flota. "Nu avea rost s-o mai tarasc la tribunal. Eu nu ma bat cu o femeie, ci cu PSD!", a spus PSD.

×
Subiecte în articol: observator