x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua escrocherie a lui Popilean

Noua escrocherie a lui Popilean

05 Ian 2005   •   00:00

Initiatorul megaescrocheriei financiare Mondoprosper, Gheorghe Popilean, a cazut in plasa politistilor bucuresteni, dupa ce a inselat mai multe persoane, pretinzand ca este comisar al Comisariatului National Anticoruptie.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Gheorghe Popilean a fost prins dupa ce patronul unei firme din Capitala a reclamat la Sectia 16 Politie ca a fost sunat de o persoana care s-a recomandat drept comisar la Comisariatul National Anticoruptie. Escrocul, in varsta de 70 de ani, i-a aratat patronului mai multe documente "eliberate" de Comisariatul National Anticoruptie, precizandu-i omului de afaceri ca, in baza unei ordonante, agentii economici sunt obligati sa sponsorizeze diverse organizatii non-guvernamentale si fundatii. Surse din Politie ne-au precizat ca Popilean l-a determinat pe patronul in cauza sa incheie un contract de sponsorizare, de 1.000 de euro, cu Uniunea Civica Solidaritatea Romana, avandu-l ca presedinte pe Popilean.

FLAGRANT. Ceea ce nu stia Popilean era faptul ca, la iesirea din sediul firmei, il asteptau politistii judiciari din cadrul Sectiei 16. Atat batranul escroc, cat si insotitoarea acestuia au fost retinuti si dusi la sectie. "Aici, imediat s-au prezentat si trei avocati, care au refuzat fotografierea sau amprentarea clientului lor. In ancheta, am reusit sa aflam ca Popilean a mai contactat, in aceeasi zi, alti trei patroni. Ieri, Popilean a fost prezentat judecatorilor, care au emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pe timp de 30 de zile. Complicea sa, insa, este cercetata in stare de libertate", au mai precizat anchetatorii.

PIRAMIDAL
Gheorghe Popilean a fost eliberat din penitenciar in cursul anului 2002 si mai are de executat un rest de pedeapsa de aproximativ 100 de zile. Intre 1992 si 1994, la Bucuresti, a aparut un nou joc piramidal de tip Caritas, numit MONDOPROSPER. Aici se participa cu sume de bani in valuta. Escrocheria patronata de Gheorghe Popilean si de fiul sau, Doru, a absorbit ilegal 1,8 milioane de dolari, iar 13.000 de deponenti si-au luat teapa. La finele anului 2000, Popilean tata si fiu au fost judecati si condamnati.

×
Subiecte în articol: observator popilean