x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua iarbă verde de acasă. Gazonul de pe Arena Naţională a fost montat în 12 ore

Noua iarbă verde de acasă. Gazonul de pe Arena Naţională a fost montat în 12 ore

16 Sep 2011   •   17:39
Noua iarbă verde de acasă. Gazonul de pe Arena Naţională a fost montat în 12 ore

Reprezentantul furnizonului noului gazon de pe Arena Nationala, John Hendricks, a declarat vineri, dupa o inspectie la stadion, ca urmatorul meci pe terenul bucurestean s-ar putea disputa imediat, insa este mai bine ca acest lucru sa nu se intample chiar acum, conform gsp.rom care citeaza mediafax.

“Vreau sa multumesc primarului si tuturor celor care m-au sprijinit. Cred ca am avut succes in acest proiect. Urmatorul meci s-ar putea disputa si acum, dar e bine sa lasam iarba cateva zile. Nu pot fi garantii privind terenul, depinde de multi factori. O garantie ar fi ca lui Jan (n.n. - Jan McClemend, consultant UEFA) i-a placut terenul si m-a felicitat pentru munca depusa. Multe stadioane moderne au avut probleme asemanatoare, iar noi trebuie sa ne adaptam de fiecare data situatiei si sa rezolvam problema', a declarat Hendricks.

“Nu pot fi garantii privind terenul, depinde de multi factori. O garantie ar fi ca lui Jan (n.r. - Jan McClemend, consultant UEFA) i-a placut terenul si m-a felicitat pentru munca depusa. Multe stadioane moderne au avut probleme asemanatoare, iar noi trebuie sa ne adaptam de fiecare data situatiei si sa rezolvam problema", a spus Hendricks.


“De data aceasta avem un gazon matur, am adus o rezerva de 350 de mp, pe care am pus-o deja pe nisip, de aceasta parcela se va ocupa un greenkeeper din partea FRF. Pina la iarna se va juca fara probleme, chiar si in decembrie. Dupa trecerea iernii vom vedea ce masuri trebuie sa mai luam", a concluzionat Bogdan Hreapca, seful Departamentului de investitii al Primariei Municipiului Bucuresti.

Jan McClemend a afirmat ca este posibil ca arena sa necesite si un sistem special de iluminare pentru gazon. “Stim cat e de important stadionul pentru romani, oameni foarte pasionati de fotbal. Am fost de luni la lucrarile noului teren si am supervizat amenajarea. Este un mediu neobisnuit cel al stadionului. Depinde de intretinerea stadionului si de factorii de mediu cat va tine terenul. Lumina este un factor foarte important pentru ca iarba are nevoie de lumina. Vom face o analiza si vom vedea daca trebuie instalat un sistem special de iluminare', a explicat oficialul UEFA.

McClemend si Hendricks, alaturi de reprezentanti ai constructorului Arenei Nationale si ai Primariei au inspectat vineri noul gazon instalat pe stadionul din Capitala. McClemend a folosit un aparat de masurare a umiditatii, cu care a verificat terenul. Rezultatele au fost foarte bune.

×
Subiecte în articol: gazon gazon arena nationala