x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua lege a adopţiei obligă familia să spună cât mai curând copilului că a fost înfiat

Noua lege a adopţiei obligă familia să spună cât mai curând copilului că a fost înfiat

06 Apr 2012   •   14:45
Noua lege a adopţiei obligă familia să spună cât mai curând copilului că a fost înfiat

Noua Lege a adoptiei obliga familiile care infiaza copii sa ii informeze pe acestia, de la varste cat mai mici, ca au fost adoptati, acest lucru urmand sa fie facut cu sprijinul specialistilor.

Legea 233/2011, prin care a fost modificata Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, prevede obligatia de a informa gradual copilul ca este adoptat

Astfel, parintii care au adoptat un copil trebuie sa ii spuna acestuia de la varste cat mai mici, cu sprijinul specialistilor din cadrul compartimentului de adoptii si postadoptii al directiei, ca a fost infiat.

Noul act normativ reglementeaza si dreptul persoanelor adoptate de a-si cunoaste originile si propriul trecut si de a beneficia de sprijin in realizarea demersurilor vizand contactarea parintilor firesti sau a rudelor biologice.

De asemenea, informatiile relevante referitoare la adoptie, la originea copilului, in special cele cu privire la identitatea parintilor firesti, precum si datele asupra istoricului medical al copilului si familiei sale trebuie sa fie pastrate minimum 50 de ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii de incuviintare a adoptiei.

×
Subiecte în articol: copii adoptie varsta frageda