x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă lucrători români de la o fermă din Spania sunt infectați cu COVID-19

Nouă lucrători români de la o fermă din Spania sunt infectați cu COVID-19

01 Aug 2020   •   16:41
Nouă lucrători români de la o fermă din Spania sunt infectați cu COVID-19

Nouă români care lucrează la o fermă din Spania au fost infectați cu COVID-19. Aceștia sunt asimptomatici și au fost plasați în izolare, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În contextul informațiilor apărute în presa spaniolă cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, dar și ca urmare a unei semnalări din partea uneia dintre persoanele infectate, Ambasada României la Madrid a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat în cursul zilei de vineri la ferma în cauză pentru a obține informații suplimentare din partea angajatorului și autorităților locale, precum și pentru un dialog cu cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective.

„Potrivit informațiilor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, la ferma în cauză își desfășoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetățeni români. 9 cetățeni români au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 și se află în prezent în izolare, în locuințe puse la dispoziție de angajator, iar alți 8 cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare. Persoanele infectate și cele aflate în autoizolare dispun de hrană și bunuri de primă necesitate”, anunță MAE.

Reprezentanții fermei au spus că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, cu respectarea condițiilor sanitare. Situația epidemiologică de la fermă este monitorizată de către Direcția teritorială sanitară Segovia.

Reprezentantul ambasadei a purtat un dialog și cu aproximativ 50 dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea la ferma respectivă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Spania lucratori COVID