x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă persoane bănuite de cămătărie, șantaj și proxenetism, arestate preventiv

Nouă persoane bănuite de cămătărie, șantaj și proxenetism, arestate preventiv

09 Mai 2015   •   17:46
Nouă persoane bănuite de cămătărie, șantaj și proxenetism, arestate preventiv
Sursa foto: Airman 1st Class Gustavo Castill/52nd Fighter Wing Public Affairs

Nouă persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi proxenetism au fost arestate preventiv, în urma celor 29 de percheziţii efectuate, joi, în Dâmboviţa, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), remis sâmbătă.

''La data de 8 mai, cele zece persoane bănuite de comiterea infracţiunii de cămătărie, şantaj şi proxenetism au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pe numele a nouă dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva uneia a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile'', se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa, citat de Agerpres.

Bijuterii, bani, computere, documente, arme neletale au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate joi dimineaţă în Dâmboviţa, iar 47 de persoane au fost conduse la audieri. 200 de poliţişti au participat la percheziţii.

''În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de bijuterii, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascuţite şi 1.100 de litri de băuturi alcoolice'', precizează IJP Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013 - mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.

În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.

Aceştia ar fi recrutat şi mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro. 

×