x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua taxă auto, aprobată de Comisia de administraţie a Senatului

Noua taxă auto, aprobată de Comisia de administraţie a Senatului

04 Oct 2011   •   09:36
Noua taxă auto, aprobată de Comisia de administraţie a Senatului

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, elaborat de Guvern, a primit, astazi, raport favorabil unanim de la Comisia de administratie a Senatului, anunta Mediafax.

Noua metodologie de calcul a taxei de poluare elaborata de Guvern si adoptata de Comisia de administratie a Senatului stabileste ca taxa va fi platita o singura data, de catre toti cei care achizitioneaza autovehicule si le inmatriculeaza, precum si de catre cei care achizitioneaza masini pentru care nu a fost platita aceasta taxa.

Taxa auto se face venit la bugetul Fondului pentru Mediu si se gestioneaza de Administratia Fondului pentru Mediu, in vederea finantarii programelor pentru protectia mediului.

Modalitatea de calcul a taxei este unitara pentru toate autovehiculele, ea urmand sa se stabileasca intr-o procedura unitara indiferent daca va fi achitata la momentul primei inmatriculari in Romania sau la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate.

Taxa se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon si deprecierea autoturismului..

Proiectul Guvernului urmeaza sa fie supus votului plenului Senatului, care este prima Camera sesizata.

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, pentru care nu a fost achitata o astfel de taxa, la schimbarea proprietarului.

×