x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noutăţi în legea educaţiei

Noutăţi în legea educaţiei

de Eugenia Mihalcea    |    04 Sep 2009   •   00:00

Din anul şcolar 2010-2011, învăţământul obligatoriu va fi de 11 clase, dintre care un an de grupă pregătitoare obligatorie, conform Legilor Educaţiei Naţionale, pe care Guvernul a anunţat joi în zori că îşi va asuma răspunderea.



Astfel, copiii vor avea obligaţia să urmeze grupa pregătitoare, înaintea clasei I, în cadrul grădiniţelor. Pentru sprijinirea celor care termină învăţământul obligatoriu, statul va deschide pe numele fiecărui copil un cont bancar de 500 de euro, cont în care părinţii pot vira 2% din impozitul pe venitul anual, iar suma colectată va fi utilizată de titularul contului la terminarea clasei a X-a, dar numai pentru cheltuieli ce ţin de continuarea studiilor.

Această prevedere din Legile Educaţiei a fost preluată din pachetul de legi a Comisiei prezidenţiale conduse de Mircea Miclea. De altfel, după şedinţa maraton de Guvern de miercuri, voci autorizate au spus că ministrul Ecaterina Andronescu a fost somat să introducă în noua lege mai multe prevederi din pachetul Miclea, dacă nu vrea să îşi piardă fotoliul de ministru.

×
Subiecte în articol: observator