x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Novák replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol

Novák replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2024   •   14:30
Novák replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol
Sursa foto: Antena3 CNN

După ce a declanșat o controversă în privința premierii angajaților din Federația Română de Canotaj pentru rezultatele de la Jocurile Olimpice, Eduárd Novák revine vineri cu o replică la „declarațiile stupefiante” ale Elisabetei Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport.

„Am citit, cu multă atenție, declarațiile stupefiante ale doamnei Elisabeta Lipă. Am constatat că, în loc să discute despre situația de la Agenția Națională pentru Sport, doamna Lipă preferă să ducă discuția într-o zonă sterilă și lipsită de substanță”, a declarat Novák, într-o postare pe Facebook.

El subliniază că „problema de fond este reprezentată de modul lipsit de transparență, imoral și aflat chiar la limita legalității în ceea ce privește decizia de a acorda o recompensă în cuantum de 160.000 de euro contabilei instituției pe care o conduceți”.

Novák a continuat să explice că „recompensarea angajaților este legală cu condiția să se facă în baza unor criterii transparente și nu învăluite în mister”. El a ridicat întrebări legate de declarațiile Elisabetei Lipă, menționând că „cei 160.000 de euro nu recompensau munca doamnei contabil, ci a altor angajați. Atunci, de ce respectivii angajați nu sunt menționați?”

„Este ca și cum ați spune că susțineți ideea ca întreg fondul de salarii al FRC să fie acordat persoanei X care, la rândul ei, va acorda fiecărui angajat salariul cuvenit? Nu numai că este ilegal și imoral, dar frizează ridicolul!”, a adăugat el.

Novak a subliniat discrepanța dintre declarațiile șefei Agenției și cele ale altor angajați ai FRC: „Pe de o parte, susțineți că suma de 160.000 de euro nu era destinată unei singure persoane (contabila!), pe de altă parte alți angajați au confirmat că respectiva sumă este destinată contabilei. Deci, cine spune adevărul? Dvs. sau celelalte persoane?”

În final, el a concluzionat: „Repet: problema de fond este legată de motivele pentru care contabila și secretarul general al FRC ajung să fie recompensați cu sume mai mari decât sportivii medaliați”, întrebându apoi retoric: „Puteți să îi priviți pe sportivii medaliați în ochi și să le spuneți că performanța lor valorează mai puțin decât activitatea contabilei și a secretarului general din FRC?”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: novak ans lipa