x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Nu vrem comasate/ Vrem anticipate!”

„Nu vrem comasate/ Vrem anticipate!”

de Iulia Barbu    |    18 Ian 2012   •   21:00
„Nu vrem comasate/ Vrem anticipate!”

Joi a fost a saptea zi de proteste. De la Deva si pana in Iasi, sute de oamenii au iesit in centrul orasului si au cerut demisia presedintelui Traian Basescu si schimbarea Guvernului.

DEVA. Peste 500 de persoane au protestat joi dupa-amiaza in Piata Victoriei din Deva, cerand demisia presedintelui Traian Basescu.

SLATINA. Pentru a cincea zi consecutiv, cateva sute de persoane s-au adunat pe platoul din fata Prefecturii Olt.

TARGOVISTE. Peste 1.500 de persoane au protestat joi seara in Piata Tricolorului din Targoviste. Manifestatia a fost organizata de filiala Dambovita a PSD. Oamenii au cerut ca presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc sa plece si sa fie organizate alegeri anticipate.

IASI. Aproximativ 500 de membri si simpatizanti PSD au protestat joi seara in fata Prefecturii din Iasi, cerand organizarea de alegeri anticipate. Manifestantii au avut pancarte cu mesajele 'Jos Basescu!', 'Demisia!' si 'Vrem anticipate'.

SUCEAVA. Peste o mie de suceveni au iesit joi seara in fata Palatului Administrativ din Suceava, cerand alegeri anticipate si demisia Guvernului. Manifestantii, intre care membri PSD si PNL, au purtat in piept cocarde cu 'vierme' sau 'ciumpalac' si au strigat slogane antiprezidentiale si antiguvernamentale, precum si lo­zinci impotriva PDL si presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur. Un banner mare cu inscriptia: 'Sunt Gheorghe Flutur si va spun, Traian Basescu e cel mai bun' a fost cel mai vizibil.

ALBA IULIA. Joi seara, aproximativ 400 de per­soane, intre care si membri ai PSD, au participat la un mars, cerand demisia presedintelui Traian Basescu, a Guvernului si alegeri an­ticipate. Protestatarii au strigat 'Jos Ba­ses­cu!', 'Jos Guvernul!', 'Basescu si turma lui sa se duca dracului', 'Nu va fie frica si Basescu pica'.

PITESTI. Peste doua mii de oameni au iesit in strada in Piata Vasile Milea, din Pitesti, la un miting autorizat, organizat de USL Arges, protestatarii cerand demisia presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc. Argesenii au avut steaguri si pancarte pe care scria: 'Traim mai bine? Ne-ati ciuruit!', 'Suntem cinci mi­lioane, ne-a numarat Roberta'.

ZALAU. Peste o suta de persoane au parti­cipat joi, in centrul municipiului, la un protest organizat de PNL Salaj fata de presedintele Traian Basescu si de partidele aflate la guvernare. Participantii au avut steaguri si pancarte inscriptionate cu mesajele 'Traiti bine???', 'Hotii!', 'Clovnul!', 'Demisia!', 'Nu vrem comasate/ Vrem anticipate!'.

PLOIESTI. Aproximativ 400 de persoane au participat joi la un miting in centrul munici­piului Ploiesti, fiind de altfel a sasea zi in care la Ploiesti au loc proteste. Participantii au scandat impotriva Guvernului, a presedintelui si a liderilor PDL Roberta Anastase si Sever Voinescu.

FOCSANI. 3.000 de persoane s-au adunat joi in Piata Unirii pentru a cere demisia Guvernului si a lui Traian Basescu, printre protestatari fiind presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si primarul orasului, Decebal Bacinschi. Manifestantii au avut pancarte pe care scria: 'Suntem 100.000, ne-a numarat Roberta Anastase'.

TIMISOARA. Doua sute de persoane au protestat in Piata Victoriei din Timisoara, la adresa presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, aceasta fiind a saptea zi consecutiva de manifestatii in orasul din vestul tarii.

CRAIOVA. 2.000 de oameni – studenti, revolutionari, suporteri ai echipei Universitatea Craiova – au iesit aseara in Piata Prefecturii din Craiova. Protestul nu a fost autorizat, membrii PSD sustinand ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, nu a aprobat manifestatia.

Protest de unul singur la Tulcea
Un cetatean din municipiul Tulcea a pri­mit aprobare de la Primarie, la cererea sa, de a se solidariza cu actiunile de protest desfasurate la nivel national. In cererea inaintata Primariei pe data de 16 ianuarie, Nicolae Popa se prezinta drept 'un revolutionar nerecunoscut de autoritatile statului'. Tulceanul a cerut, in petitia inaintata Primariei, 'incetarea jafului national, a distrugerii avutiei poporului roman, incetarea coruptiei si a nepotismelor din institutiile sta­tului, reducerea cu 50% a taxelor si impozitelor locale, inlocuirea Executivului, legislativului si presedintelui, sistarea oricarei reforme in domeniul sanatatii in beneficiul saracilor, precum si reducerea TVA-ului la alimente de baza'. Cererea protestatarului va intra in vigoare pe 21 ianuarie si are valabilitate pentru o luna. Tulceanu are liber sa protesteze in fata sediului Prefecturii. Autorizatia de protest acordata de Primarie este valabila doar pentru semnatarul cererii.

Tot joi, la Alexandria, a fost aprobata prima autorizatie de protest. Sindica­tul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) – Filiala Teleorman a obtinut autorizatie pentru organizarea unui miting de protest astazi, intre orele 15:30 si 17:30, pe platoul din fata Casei de Cultura din municipiul Alexandria, in vecinatatea Prefecturii Teleorman.

Mesaj bilingv in Covasna: 'Hai sa-i fluieram'
Pentru prima data de la izbucnirea protestelor din intreaga tara, au iesit in strada si locuitorii din Sfantu Gheorghe, Judetul Co­vasna. In jur de 200 de persoane, pensionarii, sindicalistii afiliati CNSLR Fratia si partidele din opozitie si-au anuntat participarea la mitingul de protest in fata Prefecturii din Sfantu Gheorghe. Pana acum, in judetul Covasna nu au fost organizate nici un fel de actiuni pu­blice de protest. In cursul zilei de marti, pe o retea de socializare a fost postat un mesaj bilingv in romana si maghiara, avand ca titlu 'Hai sa-i fluieram', prin intermediul caruia cetatenii judetului Covasna au fost indemnati sa participe la un miting de protest de doua ore in fata Prefecturii din Sfantu Gheorghe.

×
Subiecte în articol: craiova focşani targoviste miting proteste