x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numele lui Robert Cazanciuc, noul ministru de Justiţie, apare în stenogramele din dosarul privind fraudarea examenului de promovare în procuratură

Numele lui Robert Cazanciuc, noul ministru de Justiţie, apare în stenogramele din dosarul privind fraudarea examenului de promovare în procuratură

11 Apr 2013   •   17:40
Numele lui Robert Cazanciuc, noul ministru de Justiţie, apare în stenogramele din dosarul privind fraudarea examenului de promovare în procuratură

Numele fostului procuror Robert Cazanciuc, nominalizat astăzi pentru funcţia de ministru al Justiţiei de către premierul Victor Ponta, apare în dosarul penal referitor la fraudarea examenului de promovare în procuratură din anul 2007, dosar aflat acum pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La vremea respectivă, Robert Cazanciuc era procuror la Parchetul General şi făcea partea din comisia de examinare. În mod inexplicabil, Cazanciuc s-a retras din comisie, în plină procedură de derulare a examenului. Surse judiciare au declarat pentru jurnalul.ro că Robert Cazanciuc a fost în acest dosar martor al Parchetului. Concret, Robert Cazanciuc ar fi fost contactat de către unul dintre procurorii care doreau să afle subiectele pentru examen. Cazanciuc nu a marşat la propunerea respectivă şi a denunţat fapta parchetului. La vremea respectivă, instituţia era condusă de Codruţa Kovesi.
Redăm în continuare textul unei stenograme în care apare numele lui Robert Cazanciuc.
"Gabriela Ghiţă (GG): Stiu, si pe mine ma depasesc si tu stii foarte bine ca am fost acolo si am vrut sa fie corect, si ca in momentul in care eu am vrut sa se faca niste lucruri corect si am sesizat niste masinatiuni, iti dai seama ca toate lucrurile astea se intorc impotriva noastra, a alora seriosi care am vrut sa facem treaba ca lumea. Si sa ma vad acuma purtata pe nu stiu pe unde, si scrisa prin ziare si aratata pe la televizor, pentru ce, ca mi-am facut datoria? Si ca mafia lucreaza din umbra si penetreaza parchetul, comisiile de examen si DNA-ul si asa mai departe?
Dragoş Dumitru (DD): Da....Nu stiu, exista o suspiciune, ca Robert (n.r.- Robert Cazanciuc) se pare ca s-a retras ca l-a contactat cineva.
GG: Pai vezi? Adica de ce se fac lucrurile din astea? Ca eu te-am intrebat... deci pana acuma...
DD: Pai nu, da' el nu mi-a zis, ca eu i-am zis sa imi faca cerere scrisa, ca daca imi facea cerere scrisa, atunci eram obligat sa ma sesizez si eu si sa trimit si sa sistam examenul si asa mai departe.
GG: Asa, si?
DD: Pai a zis ca imi zice saptamana viitoare, nici macar nu mi-a zis cine. Zice bai: nu stiu, eu am suspiciunile mele, eu m-am ocupat sa mearga examenul si du-te cheama supleanti, vino de la Iasi, si m-am asigurat sa fie toate subiectele bine.
GG: Asa, bun
DD: Si inteleg ca de aicea a plecat, ca Robert a zis ca cineva a fost, ca a fost contactat de cineva de la Parchetul General. Deci, ceva este. Or avea ei ceva.
GG: Probabil, probabil, iti dai seama. Da' vezi, intai spun ca subiectele, ca tentativa de fraudare ca s-au transmis subiectele, au vazut probabil ca nu s-au putut, n-au avut ca subiectele au fost atat de securizate ca nu au avut cum sa fie transmise, si nu au avut ca nu era nimeni nebun sa tina minte 150 de subiecte sa le tina minte, ca pe mine daca ma intrebi acum ce-am scris acolo, nu mai stiu". 

×
Subiecte în articol: robert cazanciuc ministrul justitiei