x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numele ministrului Boagiu şi cel al şefului ANAF apar în dosarul şpăgii din port.

Numele ministrului Boagiu şi cel al şefului ANAF apar în dosarul şpăgii din port.

27 Mai 2011   •   11:01

Potrivit motivarii deciziei instantei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventiva in dosarul "lotului Mironescu", in 24 noiembrie 2010, senatorul PDL Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu ca va interveni intr-o problema pe langa ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. De asemenea, in dosar mai apare numele lui Sorin Blejnar si cele ale unor fosti sau actuali ministri.

Numele lui Sorin Blejnar apare de mai multe ori in dosar. Liviu Durbac, fost sef la Vama Agigea, este chemat la Sorin Blejnar care ii atrage atentia ca o persoana l-a reclamat ca i-ar fi cerut bani pentru a nu tine blocat un container in Portul Constanta. Durbac ii spune interlocutorului sau ca se fac presiuni asupra sefului ANAF si ca trebuie "sa o lase mai moale".

Intr-o alta discutie dintre doi sefi de la Vama Constanta se vorbeste despre faptul ca Blejnar este in America cu Liviu Durbac. Unul dintre inculpati, Liviu Bratu, adjunct al biroului vamal Constanta Agigea Sud spune: "Vorbesc si eu cu jupanul accolo. Il sunam pe ala peste mari si tari". Procurorii explica acest lucru spunand ca Sorin Blejnar era in vacanta cu Liviu Durbac in SUA.

Mai exista alte interceptari din care reiese ca exista un conflict intre cei din Vama Constanta si cei din Vama Constanta Agigea Sud pentru ca Sunai Cadir a trimis o brigada de control la biroul vamal Agigea Sud. Sefii de acolo au fost deranjati pentru ca li se stricau aranjamentele.

De asemenea Mircea Banias promite mai multe interventii, una fiind catre seful ANAF care "arunca sageti catre Liviu Durbac". Banias le promite ca va vorbi cu Sorin Blejnar, anunta realitatea.net.

Numele unor actuali si fosti ministri apar in referatul procurorilor DNA. Printre numele invocate de cei urmariti sunt Anca Boagiu, Radu Berceanu, Sebastian Vladescu.

Miercuri, au fost arestati Laurentiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Liviu Adrian Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, in prezent sef al Biroului Vamal Targuri si Expozitii Bucuresti, Liviu Costel Bratu si Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncti ai sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Sorin Patrascu, ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, precum si inspectori, lucratori, comisionari si intermediari vamali, asociati si administratori ai unor firme.

De asemenea, instanta a emis mandat de arestare preventiva in lipsa pentru El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal.

In acest dosar este cercetat si senatorul PDL Mircea Marius Banias, in cazul acestuia procurorii luand masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile.

×