x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numirea lui Mironescu în funcţia de vicepreşedinte PDL Constanţa, negociată la telefon.

Numirea lui Mironescu în funcţia de vicepreşedinte PDL Constanţa, negociată la telefon.

27 Mai 2011   •   11:25

Numirea lui Laurentiu Mironescu ca vicepresedinte al PDL Constanta, dar si cea a lui Adrian Pilca la conducerea portului Constanta au fost puse la cale de cei doi la telefon. Mironescu i-a cerut lui Adrian Pilca 80 de milioane pentru a putea castiga alegerile. Convorbirea a avut loc pe 5 iunie 2010.

Mironescu: Poti sa ma ajuti cu niste bani?

Pilca: Da.

Mironescu: Am vrea 14x5, si cu inca 10. Deci vreau 80 de milioane.

Pilca: Da.

Mironescu: Deci cu cine, vreau sa iti spun, a venit ala disperat de la Bucuresti... A venit sa amane alegerile.

Pilca: Da.

Mironescu: Cu... tot folosindu-se de numele lui madame Udrea, am verificat pe la Bucuresti, aia nu au nici-o calitate fata de noi.

Trei luni mai tarziu, Mironescu i-a intors serviciul lui Pilca, scrie antena3.ro. Fostul secretar general din MAI i-a promis prietenului sau sustinerea pentru functia de director al Portului Constanta. In discutie apar numele lui Mircea Toader, liderului grupului PDL din Camera Deputatilor si al Ancai Boagiu, ministrul Transporturilor.

Mironescu: Eu astazi ma duc la... Mircea Toader.

Pilca: Da.

Mironescu: De fapt, azi plec. Maine ma duc la Mircea Toader care m-a cooptat la modul eu sa-i fac legislatia in domeniul maritim si portuar.

Pilca: Foarte bine...

Mironescu: A, ma pricep, ii fac si vreau sa... banuiesc ca o sa intru si in intimitatea ministrului, acolo, stii, adica...

Pilca: Aha, dar nu zice nimic deocamdata.

Mironescu: A zis ca s-a sfatuit cu Anca. Nu am nici-o treaba ma, nu stiu ce se intampla.

Laurentiu Mironescu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta si constituire a unui grup infractional organizat. Curtea Suprema de Justitie a decis anchetarea sa in stare de arest pentru 29 de zile.

×