x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nuţu şi Sile Cămătaru se întorc după gratii. Cei doi, condamnaţi definitiv la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare

Nuţu şi Sile Cămătaru se întorc după gratii. Cei doi, condamnaţi definitiv la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare

11 Mai 2012   •   12:35
Nuţu şi Sile Cămătaru se întorc după gratii. Cei doi, condamnaţi definitiv la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, au fost condamnati, astazi, de instanta suprema, printr-o decizie definitiva, la sase si, respectiv, 13 ani de inchisoare. Judecatorii au mentinut sentinta din faza inferioara a procesului.

In cazul lui Vasile Balint, judecatorii instantei supreme au admis partial recursul acestuia, constatand ca executata in regim de detentie perioada 2 mai 2004 - 19 decembrie 2011, pe care au si dedus-o din condamnarea de 13 ani data de Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatare de detentie.

Potrivit oficialilor instantei supreme, decizia va fi comunicata Tribunalului Bucuresti, instanta de executare in acest caz, care urmeaza sa emita mandate de executare a condamnarilor definitive ce vor fi trimise Serviciului Urmariri din Politia Capitalei.

In cazul lui Nutu Camataru, instanta a respins recursul acestuia, astfel ca ramane cu condamnarea de sase ani de inchisoare stabilita de Curtea de Apel Bucuresti.

In faza anterioara a acestui proces, Curtea de Apel Bucuresti a decis, in aprilie 2011, sa reduca pedepsele aplicate majoritatii inculpatilor din clanul Camataru in acest dosar. Condamnarea lui Ion Balint a fost atunci redusa de la 13 la sase ani de detentie, iar cea a lui Vasile Balint, de la 15 la 13 ani de inchisoare.

Cei doi au fost judecati, alaturi de rude si apropiati, intr-un dosar privind savarsirea de fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane. Alaturi de cei doi, in acest dosar au mai fost judecati Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.

×