x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O aeronavă cu 157 de pasageri la bord a fost întoarsă pe Băneasa după ce capota unui motor s-a desprins în zbor

O aeronavă cu 157 de pasageri la bord a fost întoarsă pe Băneasa după ce capota unui motor s-a desprins în zbor

30 Noi 2011   •   07:05
O aeronavă cu 157 de pasageri la bord a fost întoarsă pe Băneasa după ce capota unui motor s-a desprins în zbor

Pasagerii unei aeronave care tocmai decolase de pe Aeroportul Baneasa au trecut prin ceva emotii in aceasta dimineata. La 20 de minute de la decolare, capota unuia dintre motoare s-a desprins, a declarat reprezentantului aeroportului, Teo Postelnicu. Din fericire, aeronava a aterizat in siguranta, iar pasagerii vor fi preluati de un alt avion.

UPDATE 12:02 - Pasagerii cursei Wizz Air Bucuresti - Bergamo au plecat cu un alt avion, la 11:50, cu o intarziere de aproape cinci ore.

"Zborul Wizz Air W6 3131 de la Bucuresti la Milan Bergamo a revenit pe Aeroportul Baneasa la scurt timp dupa decolare, aterizand in siguranta, fara nicio complicatie. Capitanul a decis sa intoarca aeronava deoarece un panou de acces al unuia dintre motoare s-a desprins. Evenimentul nu a afectat functionarea aeronavei. Siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol nicio clipa", a declarat Attila Dankovics, director de vanzari, marketing si comunicare Wizz Air, citat de Mediafax.

Avionul trebuia sa plece spre Bergamo la ora 7:05, a decolat la 7:26, dar s-a intors pe Aeroportul Baneasa la 7:44, a precizat Teo Postelnicu, citat de Mediafax. Cei 157 de pasageri au fost nevoiti sa se intoarca in aeroport, unde asteapta un alt avion, care va veni de la Budapesta pentru a-i duce la Bergamo.

Si marti au fost probleme in traficul aerian. O aeronava cu trei persoane la bord a aterizat de urgenta pe Aeroportul Otopeni. Pilotul a anuntat turnul de control ca aeronava are probleme tehnice la unul dintre motoare. Avionul de tip Cessna a reusit sa aterizeze. Membrii echipajului si cei trei pasageri au coborat din aeronava in conditii de siguranta.

Tot marti, o cursa Blue Air a fost intoarsa de la Sibiu la Bucuresti din cauza cetii. Pasagerii au decolat de la Bucuresti cu destinatia Stuttgart. Pilotul a survolat o jumatate de ora deasupra aeroportului din Sibiu dar nu a avut vizibilitate sa aterizeze si s-a intors pe aeroportul Baneasa. Cursa catre Germania a fost anulata.

×