x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O angajată a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare a intrat în greva foamei. Femeia nu și-a mai primit salariul din luna mai

O angajată a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare a intrat în greva foamei. Femeia nu și-a mai primit salariul din luna mai

14 Sep 2015   •   22:22
O angajată a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare a intrat în greva foamei. Femeia nu și-a mai primit salariul din luna mai

O angajată a Sucursalei Romag Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a intrat luni în greva foamei, a declarat, pentru AGERPRES, liderul de sindicat Florin Rogobete.

Potrivit sursei citate, inginera Mihaela Cozma şi-a justificat protestul prin faptul că nu şi-a mai primit drepturile salariale din luna mai iar conducerea RAAN va opera din luna octombrie concedieri colective fără să stabilească şi să le comunice disponibilizaţilor criteriul după care s-a luat o asemenea măsură.

"Vor fi disponibilizaţi cu 1 octombrie 2015 un număr de 1.525 salariaţi iar cu 31 martie 2016, alţi 520. Atât protestatara, cât şi ceilalţi angajaţi nu sunt convinşi că vor intra în şomaj cu lichidările la zi. Există indicii că şi alţi colegi i se vor alătura", a afirmat Rogobete.

Mihaela Cozma a precizat că în luna august a mai protestat timp de patru zile şi a renunţat "din cauza promisiunilor făcute de factorii de decizie ai RAAN că vor soluţiona problemele salariaţilor de pe platformele industriale Romag Prod şi Romag Termo".

"Deşi Ministerul Economiei a aprobat alocarea sumei de 3.697.000 lei pentru plata şomajului şi a salariilor restante, până acum nu s-a făcut nimic", a arătat Cozma.

Ea a adăugat că, în 9 septembrie, Guvernul a aprobat achiziţionarea stocului de apă grea de la Romag Prod, dar este sceptică în privinţa vărsării banilor în conturile RAAN, situaţie care o determină să continue greva foamei până la achitarea datoriilor.

×