x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O avocată din Baroul Hunedoara, arestată preventiv pentru trafic de influenţă

O avocată din Baroul Hunedoara, arestată preventiv pentru trafic de influenţă

09 Mar 2010   •   00:00

Neliana Ursachi, o avocată din Baroul Hunedoara, a fost arestată preventiv pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 5.500 de lei de la o persoană căreia i-a spus că va interveni la judecători de la Tribunalul Hunedoara pentru a-i da o soluţie favorabilă într-un dosar civil.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia fac cercetări penale în cazul Nelianei Ursachi, avocat în Baroul Hunedoara, pentru trafic de influenţă.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în cursul anului 2009, Neliana Ursachi, în calitate de avocat în Baroul Hunedoara, a pretins şi primit de la un denunţător 5.500 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor judecători din cadrul Tribunalului Hunedoara, pentru a-i determina pe aceştia să îi dea o soluţie favorabilă într-un dosar civil aflat pe rolul acestei instanţe, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar luni au dispus reţinerea avocatei pe o perioadă de 24 de ore. Curtea de Apel Alba-Iulia a dispus, luni, arestarea avocatei Neliana Ursachi, pentru 29 de zile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator