x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O elevă din Buzău e în comă, după prăbuşirea unei stive de lemne. Poliţiştii îl cercetează pentru vătămare pe profesorul de sport

O elevă din Buzău e în comă, după prăbuşirea unei stive de lemne. Poliţiştii îl cercetează pentru vătămare pe profesorul de sport

20 Sep 2011   •   11:43
O elevă din Buzău e în comă, după prăbuşirea unei stive de lemne. Poliţiştii îl cercetează pentru vătămare pe profesorul de sport

Doua eleve de opt ani au fost ranite, marti dimineata, in timp ce se aflau in curtea scolii din localitatea buzoiana Cernatesti, iar la un moment dat, fiind nesupravegheate, fetitele s-ar fi urcat pe o stiva de lemne depozitate pe terenul de sport pentru sezonul rece. Ulterior, lemnele s-au prabusit peste copile.

In urma incidentului, cele doua fetite au fost transportate la Spitalul Judetean din Buzau.

Asistentul sef al Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzau, Luminita Turcu, a declarat ca una dintre copile se afla in coma indusa, urmand sa fie transferata cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Fetita are traumatism cranio-cerebral si traumatism toraco-abdominal.

Cealalta fetita are un traumatism deschis la un picior, starea ei fiind stabila. Minora a ramas internata in sectia de Chirurgie Infantila a Spitalului Judetean Buzau.

Cele doua eleve se aflau pe terenul de sport al scolii din localitatea Cernatesti (Buzau) si ar fi trebuit sa fie la ora de sport, insa profesorul nu era la scoala, copiii fiind lasati nesupravegheati.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, in cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, incadrarea juridica a faptei urmand sa se definitiveze in functie de concluziile medico-legale.

Mama uneia dintre fetele ranite la scoala din Cernatesti acuza ca a aflat despre incident de la localnici, nu de la conducerea unitatii de invatamant.

Inspectorul scolar general adjunct Mariana Davidescu a declarat ca la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau s-a decis constituirea unei comisii speciale formate din trei inspectori, care urmeaza sa stabileasca cine este responsabil pentru producerea incidentului.

Potrivit localnicilor, incidentul nu ar fi singular. Astfel, in urma cu aproape o saptamana, un elev a fost pe punctul de a fi ranit dupa ce aceeasi stiva de lemne s-ar fi urnit din loc.

×