x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O femeie are deschise peste 200 de procese la instanțele sucevene!

O femeie are deschise peste 200 de procese la instanțele sucevene!

14 Ian 2016   •   17:32
O femeie are deschise peste 200 de procese la instanțele sucevene!
Sursa foto: obiectivdesuceava.ro

Maria Făgăraș, o fostă lucrătoare la Primăria din Pătrăuți, atacă instituțiile locale, județene și naționale pe trei coordonate: moartea soțului ei, care ar fi făcut atac de cord din cauza fostului primar al localității, faptul că a fost dată afară din Primărie acum cinci ani printr-o evaluare necorespunzătoare și fiindcă pentru terenurile cuvenite spre expropriere la șoseaua de centură despăgubirile au fost obținute de alte pesoane decât cele îndreptățite, inclusiv familia Făgăraș.

Familia Făgăraș a redobândit cam 9 hectare  din cele 11 revendicate. Mai sunt și alte acuzații, inclusiv de crimă, pentru care Maria Făgăraș a depus plângeri la organele de anchetă sau direct la instanță, scrie obiectivdesuceava.ro.

Vinovații pentru situația în care se află ar fi cei din conducerea primăriei, care nu i-au dat dreptate când dânsa a cerut-o, când în calitate de referent în cadrul Primăriei Pătrăuți, a dorit să devină secretar la primăria din localitate.

Maria Făgăraș a câștigat și un proces în acest sens, la o primă instanță, singurul de altfel din cele 228 de acțiuni pe care judecătorii suceveni, de la toate nivelele de judecată au trebuit să le analizeze pentru a clarifica situația Mariei Făgăraș.

Pentru a clarifica statutul juridic al femeii care a lucrat în sistemul public aproape trei decenii, trebuie adăugat că ofensiva împotriva primăriei Pătrăuți, a foștilor și  actualilor primar, a foștilor și actualilor funcționari a fost pornită după ce soțul ei, lucrător în primăria Pătrăuți, a murit în urma unui atac de cord, în mandatul primarului Dragoș Jureschi.

Maria Făgăraș l-a indicat ca vinovat pe primarul de la acea vreme  pentru că, susține dânsa, nu i-a oferit dreptate în disputa privind terenurile de pe șoseaua de centură din zona Pătrăuți.

×