x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiţă de 6 ani, de origine română, îi uimeşte pe americani: Este cel mai tânăr participant al unui concurs de pronunţie (VIDEO)

O fetiţă de 6 ani, de origine română, îi uimeşte pe americani: Este cel mai tânăr participant al unui concurs de pronunţie (VIDEO)

31 Mai 2012   •   10:39
O fetiţă de 6 ani, de origine română, îi uimeşte pe americani: Este cel mai tânăr participant al unui concurs de pronunţie (VIDEO)

Lori Anne Madison este cea mai tanara persoana care a participat vreodata la faza preliminara a concursului national de pronuntie din Statele Unite. Micuta, in varsta de 6 ani, a ratat insa calificarea in finala.

Tanara a atras atentia presei americane dupa s-a calificat in competitia nationala deschisa elevilor pana in clasa a VIII-a. Lori Anne a fost ajutata sa invete cum sa spuna cuvintele pe litere de mama sa, Sorina Vlaicu Madison, de origine romana.

La prima proba a calificarii in finala, Lori si-a primit cuvantul pe care urma sa-l pronunte, si-a potrivit microfonul la inaltimea sa si a cerut juriului sa-i dea si definita, scrie Daily Mail. Apoi, fara nicio problema, Lori Anne Madison a rostit cuvantul pe litere.

Emotiile si-au spus, insa, cuvantul la a doua proba. Micuta, care locuieste in Woodbridge, Virginia, a ratat pronuntia corecta si a pierdut calificarea in faza finala a concursului.

"Este ca o adolescenta in pielea unui copil de 6 ani", spune Sorina Madison, mama fetitei. "Intelege lucruri care depasesc cu mult varsta ei", continua femeia.

Lori stia sa citeasca inainte sa implineasca doi ani, are ore de bazin de patru ori pe saptamana si vrea sa concureze la Olimpiada.

In momentul in care Sorina Madison a incercat s-o inscrie la o scoala de copii dotati, directoarea institutiei i-a spus ca fetita este mult prea desteapta si ii va fi greu sa se integreze. Drept, urmare, Lori Anne studiaza acasa.

"In momentul in care incepe sa citeasca, la biblioteca sau in alta parte, oamenii incep sa se uite ciudat. De la doi ani, citeste fluent", povesteste mama fetei.

Lori Anne vrea sa sa devina astrobiolog - o combinatie intre doua stiinte pe care fata le adora: astronomia si biolgia.

×