x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O lăuză din Constanţa a murit de gripă porcină

O lăuză din Constanţa a murit de gripă porcină

28 Ian 2011   •   14:45

Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, lăuza a decedat în urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil la manevre, urmând ca medicii legişti să stabilească cu exactitate cauza morţii.

Reprezentantul DSP a menţionat, pentru Agerpres, că starea de sănătate a nou-născutului este bună. Mama acestuia era internată la Secţia Terapie Intensivă şi era intubată şi monitorizată de medici, fiind aşteptate, totodată, rezultatele analizelor probelor prelevate şi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru confirmarea sau infirmarea gripei cu virus A/H1N1.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost conformate două cazuri de gripă nouă, la două femei în vârstă de 34 de ani şi, respectiv, 61 de ani, cu boli cronice asociate, afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare. În ambele situaţii, starea de sănătate a pacientelor a evoluat favorabil, după administrarea tratamentului de specialitate, femeile fiind în afara oricărui pericol.

×