x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O MAŞINĂ ÎN FLĂCĂRI I-A LĂSAT INDIFERENŢI PE CEI DIN JUR /Fraţii lui "mă doare-n cot"

O MAŞINĂ ÎN FLĂCĂRI I-A LĂSAT INDIFERENŢI PE CEI DIN JUR /Fraţii lui "mă doare-n cot"

de Mara Raducanu    |    07 Mar 2009   •   00:00

Ieri, în jurul orei 16:00, un Oltcit a luat foc în mijlocul intersecţiei din Piaţa Presei Libere. Până la sosirea pompierilor, nimeni n-a mişcat vreun deget pentru amărâtul căruia tocmai îi ardea maşina.



Spectacolul străzii este mai captivant atunci când nu eşti implicat. Nimeni n-a sărit în ajutorul şoferului a cărui maşină tocmai luase foc
Jurnalul foto

Cei 15-20 de taximetrişti care-şi fac veacul în permanenţă în parcarea din faţa fostei statui a lui Lenin au asistat impasibili la incident, completând astfel tabloul indolenţei, binecunoscut românului. Şi unde mai pui că s-a făcut atâta tam-tam pe dotarea autoturismelor cu extinctor!

SOLIDARITATE ROMĂNEASCĂ
Românul în trafic este acelaşi român de pretutindeni... Cel care scuipă pe stradă şi aruncă seminţele pe geamul de la maşină. Cel care îmbrânceşte şi într-un jargou de cartier "te face" cât ai clipi. Este pietonul care nu respectă niciodată culorile semaforului şi şoferul care încearcă tot timpul "să-l şutească" pe omul legii şi să claxoneze până îţi vine acru. Dar mai presus de toate este indiferentul, care nu ridică un deget până nu este sigur că ar avea ceva de câştigat. Aşa s-a întâmplat şi ieri, în jurul orei 16:00, când o maşină marca Oltcit a luat foc în mijlocul intersecţiei din Piaţa Presei Libere. Accidentul nu i-a impresionat mai deloc pe cei 15-20 de taximetrişti parcaţi aproape de locul cu pricina. Din primele informaţii, incidentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la motorul maşinii. Potrivit martorilor, văzându-şi maşina în flăcări, şoferul s-a suit imediat într-un taxi şi a plecat. Între timp, taximetriştii, cu privirile ţintă la maşina în flăcări, îşi vedeau nestingheriţi de treabă. Că doar nu e treaba lor. Ferească-ne Dumnezeu de asemenea "imprudenţe"! Deşi, potrivit Codului Rutier, este obligatoriu ca fiecare maşină să fie dotată cu un extinctor, se pare că ori nu îl avem, ori nu prea ştim cum se foloseşte. Căci, până la sosirea pompierilor - adică timp de vreo zece minute -, flăcările nu au deranjat pe nimeni. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, iar incendiul a fost stins la scurt timp, nefiind înregistrate victime. După calmarea spiritelor, traficul în zonă a fost reluat. Totul e bine când se termină cu bine! Dincolo de asta, rămâne totuşi întrebarea: până unde poate merge indiferenţa românului? Ce trebuie să se întâmple pentru a stârni în noi o solidaritate normală, fără interese?

×
Subiecte în articol: observator