x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O noua ancheta - "Vladut a fost rapit!"

O noua ancheta - "Vladut a fost rapit!"

17 Apr 2005   •   00:00

Varianta rapirii lui Vladut, baietelul disparut si gasit mort toamna trecuta in Tulcea, e readusa in discutie de alti anchetatori.


  • de ALEX NEDEA
  • OBSERVATOR
  • Moartea lui Vladut, anchetata la Bucuresti



    TRAGEDIE. Cateva minute de neatentie l-au trimis pe Vladut in lumea celor drepti
    Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va prelua dosarul lui Vladut, copilul decedat in luna octombrie dupa sapte zile de la disparitia sa in Padurea Niculitel din judetul Tulcea.

    Conform Simonei Frolu, purtatorul de cuvant al Parchetului instantei supreme, conducerea a dispus anchetarea la Bucuresti a cazului pentru ca acesta are multe semne de intrebare care trebuie lamurite. Decizia a fost luata ca urmare a mediatizarii concluzilor medicului legist Dan Gheorghiu, angajat de parintii copilului disparut sa investigheze in paralel cu politia cauza mortii baiatului. Concluzia preliminara la care a ajuns specialistul este ca Vladut a fost rapit si abandonat mai apoi in padure si nu s-a ratacit, cum sustin autoritatile tulcene.

    CIUDATENII. Printre argumentele invocate de doctor se numara lipsa leziunilor, desi padurea in care a fost gasit era plina de hatisuri prin care nu puteai trece fara sa te zgarii . Mai mult, dupa urmele de noroi de pe haine, Gheorghiu a constatat ca Vlad nu a cazut nici macar o singura data in sapte zile cat a stat in padure, lucru cu atat mai ciudat cu cat peretii rapei in care a fost gasit micutul de patru ani aveau o inclinatie de 75 de grade. Asta inseamna ca baiatul a fost ajutat de cineva sa coboare. Un alt argument ar fi acela ca Vlad avea lenjeria curata, iar el nu era deprins inca sa isi faca nevoile singur, lucru care ar arata ca a fost din nou ajutat de cineva. Sosetele erau murdare de noroi, ceea ce inseamna in opinia specialistului ca baietelul a mers o bucata de drum descult si apoi a fost incaltat de cineva, pentru ca nu stia sa isi lege sireturile. In ciuda acestor argumente, anchetatorii de la Tulcea sustin ca baiatul s-a ratacit si nu a fost rapit, dar subliniaza ca nu exista inca o concluzie. In momentul de fata se asteapta rezultatul analizelor biologice de la Institutul de Medicina Legala.

    DISPARITIA. Reamintim ca Vlad Tudor venise pe 17 octombrie 2004 impreuna cu mama sa la slujba de duminica de la Manastirea Cocos. Dupa liturghie, in timp ce mama pregatea masa la o troita, copilul se juca la marginea padurii. Dupa cinci minute in care recunoaste ca nu s-a uitat la Vlad, mama a constatat disparitia micutului. Dupa sapte zile de cautari cu elicoptere si caini de urma, baiatul a fost gasit intr-o rapa, la o distanta calculata in linie dreapta de la locul disparitiei de 3,5 km.

    ×
    Subiecte în articol: observator