x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă aplicaţie pe site-ul ANPC, ce ajută la modernizarea pieţei bijuteriilor şi metalelor preţioase din România

O nouă aplicaţie pe site-ul ANPC, ce ajută la modernizarea pieţei bijuteriilor şi metalelor preţioase din România

21 Iun 2019   •   19:15
O nouă aplicaţie pe site-ul ANPC, ce ajută la modernizarea pieţei bijuteriilor şi metalelor preţioase din România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor are pe site-ul propriu o nouă aplicaţie, care ajută la modernizarea pieţei bijuteriilor şi metalelor preţioase din România, informează ANPC printr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

"Un moment important în dezvoltarea pieţei bijuteriilor şi metalelor preţioase în România îl reprezintă lansarea aplicaţiei informatice Document Management System şi Arhivare electronică, prezentă pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), singura instituţie din ţara noastră care este abilitată să aplice sistemul de marcare oficială obligatorie de către instituţiile statului, pe obiecte din metale preţioase sau care conţin pietre preţioase", se menţionează în comunicat.

Noua aplicaţie urmează să contribuie major la îmbunătăţirea activităţii de analiză şi marcare şi va fi utilizată atât de către personalul Direcţiei Metale Preţioase, Pietre Preţioase şi Proces Kimberley (DMPPPPK) din cadrul ANPC, cât şi de către operatorii economici autorizaţi, care solicită analiza şi marcarea cu marca de stat a obiectelor din metale preţioase.

"Aceştia din urmă au acum la dispoziţie un mijloc modern de efectuare a programărilor şi de completare a Cererilor de Analiză şi Marcare, precum şi a Borderourilor care însoţesc bijuteriile la centrele ANPC", se precizează în comunicat.

Operatorii economici autorizaţi care solicită ANPC analiza şi marcarea obiectelor din metale preţioase cu marca de stat înainte de punerea pe piaţă a acestora, trebuie să se înroleze în vederea obţinerii accesului în aplicaţia online de analiză şi marcare, până la data de 15 august 2019, pe site-ul instituţiei, la link-ul: https://dmpk.anpc.ro. După această dată, Cererea de Analiză şi Marcare se va putea completa doar prin intermediul acestei platforme.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ANPC bijuterii și metale prețioase