x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU GUVERN. CSM nu a validat detaşarea Monei Pivniceru

O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU GUVERN. CSM nu a validat detaşarea Monei Pivniceru

06 Aug 2012   •   13:23
O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU GUVERN. CSM nu a validat detaşarea Monei Pivniceru

UPDATE 19.21 CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.
.
-------------------------------------------------------------

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va avea azi o sedinta pentru a discuta situatia judecatoarei Mona Pivniceru de la Inalta Curte, membru ales in Consiliu, care a fost propusa de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru al Justitiei.

Cel mai probabil, sedinta va avea loc la ora 18 si va naste discutii aprinse, fiind vorba de o situatie in premiera, asa cum a postat pe pagina de Facebook judecatorul Adrian Toni Neacsu, membru ales in CSM. "La ora 18,00, cel mai probabil, sedinta de sectie pentru judecatori a CSM pentru a lua in discutie cererea de numire in functia de ministru al justitiei a unui membru CSM ales. Datorita incompatibilitatilor legale, magistratul poate fi numit intr-o functie de demnitate publica doar consecutiv unei detasari in structura respectiva. Nu exista insa precedentul numirii unui judecator/procuror activ in functia de minstru, cea mai inalta functie ocupata pana acum fiind cea de secretar de stat".

Contactata telefonic, judecatoarea Mona Pivniceru a declarat pentru jurnalul.ro: "Nu stiu de sedinta, dar, intr-adevar, trebuie analizata situatia incompatibilitatilor".

×