x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă stenogramă în cazul Voicu - Alibiul împrumutului, distrus

O nouă stenogramă în cazul Voicu - Alibiul împrumutului, distrus

de Violeta Fotache    |    09 Apr 2010   •   00:00

În timp ce la instanţa supremă se desfăşoară cu uşile închise şedinţa-maraton pentru luarea unei decizii privind arestarea judecătorului Florin Costiniu şi a celor doi afacerişti, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, noi informaţii şi documente au ajuns în posesia presei.

Astfel dezvăluirea din ordonanţa de reţinere a judecătorului Costiniu, cu privire la o altă stenogramă, despre care face referire Agenţia Mediafax, şubrezeşte varianta "împrumutului" de la Căşuneanu pentru "fin", lansată de senatorul Cătălin Voicu în apărarea formulată pentru a contracara acuzaţia de trafic de influenţă.

Noile informaţii arată că "finul" Radu Dan Floarea, pentru care senatorul Voicu  "s-a împrumutat" de 200.000 de euro de la Costel Căşuneanu, şi-ar fi plătit toate datoriile avute la parlamentar. În plus, Radu Dan Floarea spune că nici măcar nu este finul lui Cătălin Voicu.


"FINUL" I-A DAT BANII ÎNAPOI "NAŞULUI" CU MARTORI
Convorbirea telefonică a avut loc între Radu Dan Floarea, presupusul fin al lui Voicu, şi o anume Laura Drăgotescu, asociat unic al unei firme din Târgu Jiu. Conform Mediafax, Laura Drăgotescu l-a sunat pe Dan Floarea în data de 29 martie a.c., după prânz, pentru a-l anunţa că a văzut în presă o convorbire între el şi Voicu despre care procurorii afirmă că ar fi o tentativă a senatorului de a preconstitui probe în apărarea sa în legătură cu o sumă de bani luată de la omul de afaceri Costel Căşuneanu. Femeia i-a spus şi tot ceea ce a văzut la televizor, declaraţiile publice ale lui Cătălin Voicu. De la celalalt capăt al firului, Dan Floarea i-a replicat: "Eu ce-am avut de dat i-am dat banii înapoi (lui Voicu, n.r.), băi frate, ce mă bagă pe mine? Doamne iartă-mă! Eu ce-am avut datorie eu i-am dat-o! (...) Poa' să mă cheme oricine oriunde, eu recunosc într-adevăr când mi-a dat bani da' eu i-am dat banii înapoi şi cu aia gata. Eu nu intru în ... de genul acesta în care văd că e băgat (Voicu, n.r.)".


TELEFON PENTRU PREFABRICAREA APĂRĂRII
Potrivit sursei citate, Dan Floarea a negat că este finul lui Cătălin Voicu şi, mai mult, a afirmat: "Datoria mea eu nu ştiu de unde a luat-o şi eu i-am dat-o înapoi. Şi am destui martori că am dat-o înapoi". Dan Floarea i-a mai spus femeii că n-a primit niciodată asemenea sumă nici de la Cătălin Voicu, nici de la omul de afaceri, şi a afirmat că parlamentarul încearcă să-i pună în cârcă chestia asta, prin discuţia telefonică pe care au purtat-o la vreo două săptămâni după ce Voicu fusese săltat de DNA.  Discuţia la care se referă, este cea din 22 decembrie 2009 când, conform transcrierilor unor convorbiri telefonice anexate referatului prin care procuroruii DNA au cerut de la Senat aviz pentru arestarea lui Cătălin Voicu, parlamentarul l-a sunat pe "domnu' fin" (N.R. - Radu Dan Floarea) şi i-a spus, explicit, că aşteaptă să-i returneze un împrumut pe care i l-a dat, bani pe care i-a luat, la rândul său, de la "domnul Căşuneanu". În acea convorbire telefonică nu a fost menţionată suma exactă pe care senatorul o aştepta de la "domnu' fin". "Domnu' fin" a spus adevărul la DNA, aşa cum o avertizare pe Laura Drăgotescu.

×
Subiecte în articol: observator