x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O reţea interlopă din Banat terorizează Europa

O reţea interlopă din Banat terorizează Europa

26 Apr 2011   •   16:36
O reţea interlopă din Banat terorizează Europa

Membrii unei grupări interlope din Timiş au ajuns spaima Europei după o serie de lovituri de proporţii. Potrivit pressalert.ro, ultima operaţiune a acestora a avut loc în 31 martie, la 20 de kilometri de Verona, când se pregăteau să atace o familie de italieni despre care aveau informaţii că au în casă valori importante. În jurul orei 21, în faţa imobilului cu numărul 6 de pe Villa de la Fornace, a oprit un BMW înmatriculat în Timiş din care au coborât Gheorghe Răzmeriţă, Adrian Sabău, Travis Pleşan, Ion Perţa şi Adrian Matei. Nu au apucat să năvălească peste familia de italieni, care era acasă împreună cu copiii, că au fost imobilizaţi de poliţiştii după ce au trecut de poarta de la intrarea în imobil.

Asupra suspecţilor au fost găsite cagule, bastoane telescopice, cuţite şi pari. Cei cinci au fost arestaţi, fiind acum anchetaţi.

Lovitura din Italia s-a petrecut la nici o lună după ce Răzmeriţă a fost pus în libertate de o instanţă românească. Judecătoria Rădăuţi l-a condamnat, în 1 martie, printr-o sentinţă extrem de dubioasă la doi ani cu suspendare pentru furt, dispunându-se punerea în libertate a acestuia.

În motivarea Judecătoriei Rădăuţi, conform documentului obţinut de Monitorul de Suceava, se explică incredibila sentinţă prin faptul că "având în vedere că inculpatul nu a fost condamnat anterior şi comportamentul său sincer după comiterea faptei, instanţa apreciază că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru inculpat, chiar fără executarea pedepsei, şi acesta nu va mai săvârşi infracţiuni".

×