x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Info

OBSERVATOR/Info

09 Mar 2005   •   00:00

10 MARTIE 2005
PRECIZARI. Inceperea urmaririi penale, de catre procurorii Parchetului National Anticoruptie, a unor salariati ai Bancii Comerciale Romane din sucursalele Sectoarelor 6 si 4 si din Centrala bancii este legata de vechiul caz de frauda de la Novaci-Gorj, a precizat ieri Directia de comunicare a BCR. Frauda de la Novaci a fost depistata de BCR inca din anul 2003 si trimis institutiilor abilitate sa ancheteze acest caz, cu rezolvarea unui prejudiciu de aproximativ 788 de miliarde de lei.

ALARMA FALSA. Declaratiile prefectului Iasiului, Radu Prisacaru, privind ascultarea telefoanelor de la Casa Patrata au fost generate de o lipsa de comunicare. Serviciul de Telecomunicatii Speciale a anuntat ca panoul cu fire telefonice nu era un secret pentru nimeni. STS a precizat ca nisa cu firele de telefon descoperita in unul dintre birourile Prefecturii a fost instalata de RomTelecom pentru interventie in caz de defectiuni. Cu toate acestea, prefectul nu stia de existenta acestei nise. (Mirela Cimpoi)

VANZARI-RECORD. Florarii ieseni au avut de Ziua Femeii, in doar cateva ore, vanzari cat pentru doua saptamani. La sera Universitatii de Agronomie se incasasera pana la ora pranzului peste 150 milioane de lei. "Toata saptamana trecuta am avut incasari bune, dar in ultimele zile am avut solicitari mai mari chiar decat in ceilalti ani, la toate florariile din oras", ne-a spus Gerard Jitareanu, rectorul Universitatii de Agronomie. (Cristina Stoian)

CONTRABANDIST LA 15 ANI. Un tanar de doar 15 ani a fost depistat de politistii de frontiera si de cei galateni cand vindea intr-o zona aglomerata din municipiu benzina provenita din Republica Moldova. Baiatul oferea trecatorilor combustibilul in bidoane de plastic. Cercetarile au stabilit ca parintii minorului, aflati in Republica Moldova, procurau combustibilul. Anchetatorii au mai descoperit si 418 litri de benzina, stocata in bidoane ascunse intr-un cotet de pasari aflat intr-o gradina pe care familia minorului o are in ingrijire. (Erik Hoosz)

EXPEDITIE. Cinci constanteni vor pleca astazi, timp de o luna, intr-o expeditie in regiunea Vest Sahariana a continentului Africa. Directorul coordonator al Societatii de Explorari Oceanografice si Protectia Mediului Marin "Oceanic Club", biologul Razvan Popescu Mirceni declara ca expeditia Hamada, denumita asa, dupa Desertul de Stanca din Africa, face parte din programul TRANSAFRICA. Biologul a mai spus ca se vor lua 1.300 de probe de flora si fauna marina si terestra, care vor fi apoi expuse in Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa". (Mariana Craciun)

×
Subiecte în articol: observator