x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

28 Aug 2006   •   00:00

16:15 - NOUTATE

BAC. In premiera, Ministerul Educatiei a transmis sambata pe suport electronic subiectele probelor scrise ale examenului de bacalaureat.
MISSA. Mii de yoghini membrii MISSA au luat parte ieri, la spirala de hiatus, in cadrul Simpozionului International de Yoga de la Costinesti.

16:20 - PENAL

FRONTIERA. Doua adolescente de 17 ani dintr-un centru de plasament din Constanta au fost prinse de politistii de frontiera din Carei la 200 de metri fata de linia de demarcatie a granitei in timp ce incercau sa paraseasca fraudulos tara, pentru a-si incerca "norocul" in strainatate.
PAGUBA. Dana Rodica B, administratorul unei firme din Timisoara, a prejudiciat statul cu peste 10 milioane RON, prin neplata taxelor si impozitelor si fals in evidentele contabile, potrivit IGPR. Cercetarile sunt continuate de procurorii DIICOT din Ministerul Public.


INCENDIU DEVASTATOR LA SEBES. Un incendiu a izbucnit sambata la o firma particulara din Sebes, specializata in fabricarea fibrelor de sticla. Flacarile s-au extins la un atelier mecanic si un service auto, fiind stinse de pompieri din Alba si Sebes. Focul a izbucnit din cauza supraincalzirii motorului electric folosit pentru evacuarea gazelor rezultate in urma procesului de prelucrare a fibrei de sticla si aprinderii lichidelor inflamabile din apropiere. (Lucian Dobrater)

INEDIT - Ziar pentru romanii din Regatul Unit
Cristina Irimie, o tanara de 24 de ani, originara din municipiul Sebes, stabilita in Marea Britanie, editeaza, incepand din acest an, publicatia cu aparitie lunara "Roman in UK", dedicata exclusiv romanilor din Regatul Unit. Ultimul numar al publicatiei, cel din august a.c., contine informatii si sfaturi utile atat pentru romanii din Anglia, cat si pentru cei din tara. (L. Dobrater)

FESTIVAL MEDIEVAL - Zidul Cetatii, asediat de kitsch
Zidul Cetatii Sibiului a fost asediat de cavaleri abia dupa doua zile de festival medieval, insa fara efecte pirotehnice, pentru ca organizatorii au depozitat intr-un loc umed artificiile, potrivit Rompres. Nu au lipsit insa comerciantii care au invadat Bulevardul Coposu cu produse comerciale de tip kitsch, s-a plans directorul general al Festivalului Medieval de la Sibiu, Ovidiu Dragoman. "Abia i-am convins sa isi ia masinile de langa Zidul Cetatii", a spus Dragoman, precizand ca cel putin zece dintre comerciantii de kitsch pot fi acuzati pentru ca s-au bransat ilegal la reteaua de curent electric.

DEZBATERE - La Capsa, despre Capsa
Traditionala intalnire de la Casa Capsa, organizata de Jurnalul National in seri de luni, are de data aceasta o tema... neasteptata: Casa Capsa. La Capsa, despre Capsa, cu invitati pe masura legendei din buricul targului. Pentru cei care vor fi ocupati cu afaceri, cu plimbari, cu vacante, dezbaterea de la Capsa, de astazi, va fi transmisa in direct pe www.radiolynx.ro, incepand cu ora 19:00 (trecute fix) si pana la ceas inaintat - ora 21:00. S-aveti pofta!

NASA DE IMPRUMUT - Geoana, "cuplat" cu sora mirelui
Duminica, Mircea Geoana, presedintele PSD, a fost plimbat cu caleasca prin centrul comunei Feldru, din judetul Bistrita-Nasaud, unde se afla in calitate de nas la nunta fiului cel mare al primarului Stefan Sangeorzan. Potrivit Rompres, sotia liderului PSD a lipsit, fiind plecata la Londra, dar organizatorii nuntii i-au dat-o ca nasa pe sora mirelui. Mircea Geoana a recunoscut ca nu a mai avut niciodata parte de o asemenea nunta, chiar daca a mai fost nas la altele cinci. Mirii, Stefan si Ana Maria, au avut patru perechi de nasi, langa Geoana figurand si deputatul PSD de Bistrita, Radu Moldovan, impreuna cu sotia. Printre nuntasii de onoare se numara liderul filialei judetene a PSD, Viorel Pupeza, si senatorul social-democrat Ovidiu Cretu.

SEDINTA CSAT - Participare militara in Liban
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se intruneste astazi, pe marginea situatiei din Liban. Potrivit ministrului de Externe, Mihai Ungureanu, Romania va lua o decizie privind participarea la Forta Internationala din Liban (FINUL), participare de ordin umanitar si militar. Prima vizeaza acordarea unui ajutor logistic - materiale de prima necesitate - in valoare de 500.000 de euro. In privinta participarii militare, MAE a pregatit o evaluare a beneficiilor politice si a riscurilor, avand in vedere si relatiile bune cu Orientul Mijlociu, iar MApN analizeaza capacitatea de angajare a tarii in Liban, cele doua documente urmand sa fie discutate in CSAT. (O.S.)

TRAGEDIE IN VACANTA - Elev ucis de poarta unui teren de fotbal
Moartea a invins intr-o banala partida de fotbal intre copii in orasul Teius, judetul Alba, pe terenul de sport al Liceului Teoretic. Un copil de 12 ani a murit in week-end, dupa ce una dintre portile de fotbal a cazut peste el. Lovitura la cap a fost atat de puternica, incat baiatul a decedat instantaneu, conform asistentei de la Salvare. Din primele cercetari se pare ca poarta nu era fixata asa cum trebuia in beton si, mai mult, era rupta o bucata de fier care contribuia la rezistenta ei. (Lucian Dobrater)

SCOALA DE VARA - Tinerii PC, pregatiti in marketing politic
Tinerii conservatori din judetele din Moldova au participat zilele trecute la Scoala de vara "Conservatorism si Actualitate", organizata de filiala PC Roman, impreuna cu Institutul de Studii Politice Conservatoare, la Manastirea Miclauseni, judetul Iasi. Ei au primit la aceste cursuri informatii si sfaturi privind domenii ca organizarea si constructia de partid, doctrina si ideologie, imagine si comunicare, marketing politic. Vicepresedintele PC, Mircea Chelaru, a declarat ca "a fost un schimb de experienta foarte util" si ca pe viitor aceste teme vor fi aprofundate si in alte zone ale tarii.

OFERTA DIN AREST - Britanicul ajuta familiile indoliate
Britanicul de origine indiana Ali Imran, cel care joi noaptea a provocat accidentul rutier in care au murit regizorul Cristian Nemescu, inginerul de sunet Andrei Toncu si taximetristul Dumitru Arustei, s-a oferit sa ajute familiile victimelor cu bani pentru inmormantare. Gata sa fie linsat de colegii taximetristului, dupa ce a intrat cu peste 140 km la ora in taxiul in care se aflau cei trei, Ali Imran si-a recunoscut vina si a fost arestat de judecatori pentru o perioada de 20 de zile.

JANDARMERIA - Biserica sfintita la nivel inalt
Lacasul de cult ridicat pe locul bisericii de lemn a Jandarmeriei a fost ieri sfintit cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane. Potrivit Rompres, vechea biserica a ars intr-un incendiu, in urma cu patru ani, banii pentru noua constructie religioasa fiind stransi din donatiile jandarmilor. Biserica a fost sfintita de un sobor de preoti condus de Prea Fericitul Parinte Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si de Prea Sfintitul Episcop Vincentiu Ploiesteanul, vicar patriarhal.

SE MARESTE POTUL - Din nou report la Loto 6/49
Cele sase numere norocoase iesite aseara castigatoare la extragerea "6/49" sunt: 16, 26, 31, 40, 37 si 33. Nici un participant la joc nu a ghicit toate cele sase numere, astfel ca s-a inregistrat din nou report, suma de 623.758,40 RON ramanand in vistieria Loteriei. La categoria a II-a au fost noua castigatori a cate 27.722,59 RON fiecare, iar la categoria a III-a, 546 de jucatori inspirati, care au castigat cate 685,44 RON. La Noroc a iesit 8205570.
×
Subiecte în articol: observator capsa