x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

25 Aug 2006   •   00:00

16:05 - VICTIMA

MEDGIDIA. O masina din coloana oficiala a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, a accidentat o femeie la Medgidia, soferul fiind baut.
ANCHETA. Politia Capitalei a anuntat ca se fac verificari cu privire la spargerea biroului lui Dan Ioan Popescu din sediul PSD Bucuresti.

16:10 - INEDIT

BAC. Un absolvent al clasei a XII-a din judetul Dambovita a cerut profesorilor sa sustina in alta zi prima proba a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, invocand faptul ca este pe Litoral si nu poate ajunge la examen decat la doua zile dupa data la care fusese programat.
GALATI. O masina a Serviciului Judetean de Ambulanta Galati a fost implicata intr-un accident de circulatie in localitatea Tudor Vladimirescu, pentru ca un autoturism care mergea pe acelasi sens nu a pastrat distanta regulamentara fata de autospeciala. Pacientul din Salvare a fost grav ranit.


EXERCITIU. Cativa militari se pregatesc pentru ultimele manevre din cadrul aplicatiei Viper Lance 2006, care s-a desfasurat incepand cu 9 august la Baza Mihail Kogalniceanu. Aproximativ 30 de piloti romani si americani s-au antrenat impreuna in primul exercitiu bilateral de acest gen de pe aeroportul constantean.

HUNEDOARA - Muncitor mort in Mina Livezeni
Un miner de la Exploatarea Miniera Livezeni din judetul Hunedoara a murit in subteran miercuri noapte, strivit de o grinda metalica. Accidentul s-a produs in timp ce muncitorii transportau in subteran armaturi metalice, cu ajutorul unui troliu, cand instalatia de transport s-a defectat. De la inceputul anului, in minele din Valea Jiului s-au inregistrat 205 accidente de munca. (M.H.)

ROMPETROL - Patriciu la Parchet, la final de ancheta
Dinu Patriciu a fost citat ieri la Parchetul Instantei Supreme pentru prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul Rompetrol. Impreuna cu procurorii, omul de afaceri a stabilit un grafic pentru studierea celor 58 de volume ale cauzei. Acest act procedural care precede trimiterea in judecata se va desfasura zilnic, in perioada 25 august-3 septembrie. (M. Pasa)

SATU-MARE - Politist corupt, prins dupa o urmarire
Un politist din Satu-Mare, care a primit mita 500 de euro, pentru a da o solutie favorabila intr-o cauza penala, a fost retinut, miercuri seara, transmite Mediafax. Subinspectorul de la Investigarea Fraudelor a incercat sa fuga in momentul organizarii flagrantului, fortand un baraj rutier, dar a fost prins dupa o urmarire prin oras. Dupa ce a fost retinut, el nu a recunoscut ca a luat cei 500 de euro, dar anchetatorii au gasit suma de bani la domiciliul prietenei lui.

INTERVIU - 8,5 milioane de dolari din poker
Daniel Negreanu este cel mai cunoscut roman printre jucatorii de poker din SUA. Din acest joc de noroc, el a castigat 8,5 milioane de dolari. In aceasta seara, de la ora 20:10, la TVR1, Dumitru Graur va sta de vorba cu jucatorul de performanta care acorda pentru prima oara un interviu in limba romana unui post de televiziune romanesc. Nascut la Toronto, Daniel Negreanu este in prezent editorialist la CardPlayer Magazine. (Cristina Ologeanu)

ACCIDENT - Conducta de gaze in flacari la Constanta
O conducta de gaze dintr-un imobil din cartierul Palas al municipiului Constanta a explodat si apoi a luat foc ieri dimineata in urma unui accident rutier. Un TIR care circula in zona a iesit de pe carosabil dupa ce soferul a pierdut controlul volanului, apoi a lovit un stalp de electricitate si a intrat in cladirea de pe marginea drumului, unde a rupt conducta de gaze. Focul a pornit de la scanteile produse de cablurile electrice. Flacarile au fost stinse in doua ore. (Emilia Sava)

IASI - Producatori de canabis retinuti
Doi tineri care produsesera aproximativ 30 de kilograme de canabis din canepa crescuta intr-o gradina de legume, din comuna Ruginoasa, au fost arestati ieri de magistratii Tribunalului Iasi. Cei doi fusesera prinsi in flagrant cu o zi inainte, cand incercau sa vanda aproape 3 kilograme din "recolta". Anchetatorii au gasit cultura spontana de canabis si au distrus-o. (M.C.)

CAZUL IOVAN - Verdictul final, inca in asteptare
Magistratii Tribunalului Bucuresti au fixat ieri un nou termen pentru judecarea plangerii facute de sora hotului Bogdan Iancu impotriva neinceperii urmaririi penale pentru omor in cazul sotului creatoarei de moda Romanita Iovan. Pana la data de 21 septembrie, judecatorii asteapta ca Parchetul Tribunalului Bucuresti sa trimita mai multe probe solicitate de instanta pentru lamurirea intregii cauze. Bogdan Iancu a fost impuscat mortal in octombrie 2005, de Adrian Iovan (foto), dar in favoarea acestuia s-a retinut legitima aparare. (M. Pasa)

TRANSFER - Dosarele Secu, de la Justitie la MApN
Ministerul Apararii a preluat de la Ministerul Justitiei dosare penale detinute anterior de fostele organe de securitate, dupa ce in august 2001 a intrat in vigoare Hotararea Guvernului 773. Secretarul Comisiei parlamentare SRI, deputatul PSD Ion Stan, declara la inceputul saptamanii ca adevarata deconspirare va incepe dupa ce se va trece la analiza dosarelor din arhiva Securitatii transferata la Ministerul Justitiei. In replica, Biroul de presa al MJ a precizat ca ministerul nu detine nici un dosar al fostei Securitati. (Mediafax)

BUCURESTI - O batrana a cazut intr-o groapa
O femeie de 94 de ani a cazut aseara, in cartierul bucurestean Drumul Taberei, intr-o groapa de peste un metru lasata descoperita de muncitorii care lucreaza la constructii in zona. Fiul batranei a incercat sa o scoata, dar nu a reusit si a fost nevoie de interventia unei ambulante. Batrana are patru coaste fracturate si lichid in pleura, pronosticul in privinta ei fiind rezervat, sustin medicii.
×
Subiecte în articol: observator