x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

10 Aug 2006   •   00:00

15:34 MASURI

CLUJ. Autoritatile interzic vanzarea si consumul de bauturi alcoolice in satul clujean Nicula, in perioada pelerinajului de la 15 august.
CONSTANTA. Un adolescent este cautat in apele Dunarii, dupa ce marti seara barca in care se afla a fost distrusa de elicele unui convoi.

15:39 ACCIDENT

MARAMURES. Un avion care se deplasa de la Iasi catre Debretin si care avea la bord patru persoane a aterizat fortat in localitatea Hoteni.
BRASOV. Un septuagenar a fost atacat de un urs ieri in padurea de langa cartierul Racadau. Brasoveanul a fost internat in spital.


CONSTANTA. Un echipaj de pompieri participa la un exercitiu de simulare a unui incendiu, la depozitul Oil Terminal Nord

GUVERN - Cresc alocatiile pentru unii copii
Incepand cu 1 ianuarie 2007, alocatia de stat pentru copiii pana la 2 ani, respectiv 3 in cazul copilului cu handicap va creste de la 24 RON la 200 RON, prevad normele metodologice de aplicare a OU 148/2005 adoptate ieri de Executiv. Aceleasi norme prevad ca indemnizatia pentru cresterea copilului se va micsora de la 800 RON la 600 RON pentru persoanele care au realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. (Aniela Nine)

DOSARIADA - Musca si Nastase, la CNSAS
Deputatul PNL Mona Musca a fost ieri la CNSAS pentru a-si vedea dosarul, declarand ca nu a facut "nici macar o secunda" politie politica si ca nu i se pare normal sa se lase "improscata cu noroi". Tot ieri s-a prezentat la CNSAS si deputatul PSD Adrian Nastase, care s-a aratat socat de ceea ce a vazut in cele doua dosare de urmarire, in care avea numele de cod "Adi".

HOTELURI - In Bucuresti, mai scump decat la Paris
Preturile hotelurilor de trei stele din Bucuresti se claseaza pe locul trei mondial, fiind de 240 de dolari pe noapte. Acestea sunt devansate doar de hotelurile din Tokyo si New York, conform unui studiul pentru anul 2006, efectuat de banca UBS. Cazarea intr-un hotel de trei stele din New York costa 250 de dolari pe noapte, in timp ce la Paris cazarea costa 200 de dolari. Cazarea cea mai ieftina intr-un hotel de trei stele a fost inregistrata in Sri Lanka, unde se platesc doar 40 de dolari/noapte.

PRAHOVA - Aproape 2.000 de barbati... mamici
Cei 800 de RON care se dau pentru concediu postnatal par sa atraga in Prahova, mai mult ca in orice alt judet, barbatii. Conform statisticienilor, 1.807 tati sunt inscrisi si primesc indemnizatia de crestere a copilului. Barbatii care si-au intrerupt activitatea pentru a schimba scutece spun ca au ales acest mod de viata pentru ca sotiile castigau mai mult decat ei. (N.M.)

MURES - Ars de o centura pentru slabit
Un muresean a reclamat la OPC ca o centura de slabit i-a provocat arsuri, motiv pentru care inspectorii au retras produsul de pe piata, transmite Mediafax. "In instructiuni scria sa o foloseasca maximum 50 de minute, el a folosit-o 20, deci mai putin, si s-a ales cu basici mari si cicatrice urate pe burta", a declarat consilierul OJPC Mures Anica Carstea, care a mai precizat ca mai multe astfel de centuri au fost distruse.

SALARII - Proteste la Nitramonia Fagaras
Angajatii societatii Nitramonia Fagaras ameninta cu proteste daca administratia nu va plati salariile restante din ianuarie, iar conducerea AVAS nu va gasi solutii de privatizare. Salariatii asteapta un raspuns din partea administratiei pana la 18 august, iar daca nu-si vor primi salariile restante, vor trece la alte actiuni de protest.

SECHESTRU - Vanghelie ar putea ramane fara scaun
Scaunul primarului Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, precum si alte bunuri mobile in valoare de pana la trei miliarde de lei vechi ar urma sa fie puse sub sechestru, potrivit unei sentinte judecatoresti, din cauza datoriilor la o firma de birotica.

STRATEGIE - Arme romanesti pentru irakieni
Pentagonul va cumpara arme din Romania, Bulgaria sau Egipt, scrie publicatia online Novinite, citand Agentia rusa de stiri RIA Novosti. Decizia Statelor Unite de a se reorienta pe piata de armament este motivata de ruperea relatiilor cu doua companii care au fost sanctionate de americani pe motiv ca au continuat cooperarea cu Iranul. (Anca Aldea)

PRIVATIZARE - Cumnatul lui Hayssam, cercetat
Mihai Nasture, cumnatul omului de afaceri sirian Omar Hayssam, este cercetat de procurorii ieseni intr-un dosar referitor la privatizarea combinatului de fire sintetice din Vaslui, prejudiciul creat depasind jumatate de milion de euro. Se verifica modul in care a fost realizata privatizarea societatii Moldosin SA Vaslui in anul 2003, atunci cand a fost preluata de la APAPS de Nasture pentru suma de patru miliarde de lei.
×
Subiecte în articol: observator