x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

08 Aug 2006   •   00:00

14:41 - SCUMPIRE


HARGHITA. 12 profesori au fost propusi pentru sanctionare, deoarece ar fi supraevaluat lucrarile de la examenul de Bacalaureat.
CFR. Pretul biletelor se majoreaza cu 60% pana la sfarsitul lui 2007. Majorarea se va face trimestrial, incepand cu 15 octombrie 2006.

14:46 - SESIZARE


JUSTITIE. Politistii au sesizat DNA despre posibile infractiuni de abuz in serviciu savarsite de Ovidiu Musetescu in cazul privatizarii SC Aro SA.
TELVERDE. Din 15 august, pensionarii pot apela gratuit, nonstop, la 0800.810.050 pentru a le semnala parlamentarilor PC problemele.


ACCIDENT OTOPENI. Doua persoane au murit, iar alte doua au fost grav ranite in urma unui grav accident de circulatie produs ieri dupa-amiaza pe podul din Otopeni.

ACCIDENT - Romani morti in Bulgaria
Doi romani, tata si fiu, Marcel si Bogdan Giurgiu, au murit intr-un accident de masina in Bulgaria, in timp ce se intorceau din Grecia, relateaza Mediafax. Florina Giurgiu, sotie si mama a celor doi decedati, a suferit leziuni grave, primele investigatii medicale indicand ca si-ar putea pierde vederea, a declarat consulul Romaniei la Sofia, Silviu Catana. (Maria Toader)

SECTIA 22 - Politistul bataus a fost destituit
Agentul de politie Ion Leulescu, unul dintre politistii care au participat la conflictul din Prelungirea Ghencea, in care mai multi politisti au fost filmati in timp ce loveau o persoana incatusata, a fost destituit, iar cinci colegi ai sai au primit mustrare scrisa pentru nerespectarea procedurilor de interventie. (Radu Crivat)

CAMIOANE - Restrictia de circulatie, ridicata
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a ridicat ieri restrictia de circulatie a vehiculelor cu masa totala autorizata de peste 7,5 tone, instituita la 24 iulie, din cauza inregistrarii unor temperaturi crescute, care au afectat sectoarele de drum asfaltate. Decizia s-a bazat pe revenirea temperaturilor la valori normale, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Examene - Raportul lui Hardau a ajuns la Parchet
Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti au primit ieri raportul ministrului Educatiei, Mihail Hardau, privind incidentul de la testele nationale, cand un jurnalist de la Adevarul a intrat in posesia subiectelor de la proba de istorie. Raportul vizeaza aceleasi persoane impotriva carora procurorii au declansat urmarirea penala, respectiv fostul director al Serviciului National de Evaluare si Examinare, Adrian Stoica, si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu. Raportul descrie, in detaliu, atributiile fiecareia dintre persoanele care ar fi putut avea acces la informatii legate de testele nationale. (E. M.)

CONCERT - Timpuri Noi, la Costinesti
In acesta seara, incepand cu ora 22:00, trupa Timpuri Noi se da in spectacol la Costinesti. Concertul va avea loc la terasa White Horse si marcheaza finalul Galelor Studentesti "Costinesti Unplugged 2006". Trupa Timpuri Noi, amica apropiata a studentilor din Preoteasa, concerteaza in formula speciala, cu Artan, Dan Iliescu, Andrei Barbulescu si Andrei Filip, si garanteaza ca totul va fi Perfect, iar Luca, Tanta si cu Stere nu vor lipsi de pe scena (P.R.)

GALATI - Disponibilizari impuse de UE
Aproape 300 de salariati ai Societatii Apa-Canal din Galati urmeaza sa fie disponbilizati si sa primeasca plati compensatorii de la bugetul statului, programul de restructurare a Societatii Apa-Canal fiind o conditie impusa de oficialii UE in vederea rentabilizarii activitatii, fapt ce ar permite atragerea unei finantarii de 60.000.000 de euro. (Daniel Mihalascu)

CAZUL SCHWARZ - Condamnat pentru tentativa de rapire
Fostul campion olimpic la patinaj artistic, austriacul Wolfgang Schwarz, a fost condamnat ieri la opt ani de inchisoare pentru tentativa de rapire a fiicei primarului orasului Slanic Moldova, Andrei Serban. Victima rapirii urma sa fie Andreea Serban (19 ani), care era la Viena pentru studii. "Rapitorul" l-a contactat pe tatal potentialei victime, care a informat politia. Schwarz a fost medaliat cu aur la patinaj artistic la Olimpiada de la Grenoble, din 1968. In 2002, fostul campion a mai fost condamnat la 18 luni de inchisoare cu suspendare, pentru proxenetism.
×
Subiecte în articol: observator