x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

26 Iul 2006   •   00:00

16:32 - CAZUL HAYSSAM

CONFIRMARE. Parchetul General a confirmat oficial ca sirianul Omar Hayssam, acuzat printre altele de terorism, a fugit din tara.
ANCHETA. Mai multi membri ai familiei lui Omar Hayssam, intre care si sotia sa, Adela, au fost audiati de politisti.

16:38 - SEDINTA

BUCURESTI. Consiliul executiv al organizatiei Bucuresti a Partidului Social Democrat s-a intrunit pentru a decide convocarea unei conferinte extraordinare care va avea scopul sa desemneze o noua conducere, a declarat presedintele interimar al filialei, Sorin Oprescu.
CONTROL. Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a anuntat ca a verificat in ultimele doua saptamani peste o suta de structuri de cazare si 140 de restaurante si baruri din statiunile de pe litoral. Inspectorii au dat amenzi ce insumeaza peste 175.000 lei si au retras trei certificate de clasificare.


CANICULA. 59 de bucuresteni au cazut in strada in ultimele 24 de ore din cauza caldurii. Numarul de apeluri efectuate catre Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) a crescut cu 10% fata de media zilnica obisnuita, conform datelor prezentate de directorul Ovidiu Cismaru. Potrivit Ministerului Sanatatii, canicula a facut deja sase victime in ultimele cinci zile.

EXTINDERE - In 2007 vom avea SMURD in toata tara
Serviciul Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare (SMURD) se va extinde la nivel national pana la sfarsitul anului 2007. Anuntul a fost facut ieri la Deva de seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, general-locotenent Vladimir Secara. El a fost prezent la inaugurarea serviciului SMURD Hunedoara. Noul serviciu este apreciat ca al doilea din tara in ceea ce priveste investitiile in echipamente. (M. Hihn)

COPIL DISPARUT - Sali Andrei - Valentin
Baietelul din imagine are 2 ani si a disparut la 13 iulie din Bailesti, judetul Dolj. Fusese lasat la joaca, in apropierea casei, alaturi de alti copii. Baiatul are parul blond, tuns scurt, ochii caprui. Raspunde la numele de Albert. La data disparitiei era imbracat doar cu o bluza cu manecile lungi, culoare maron deschis, avand nasturi negri pe piept. Cei care l-au vazut sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la redactia Jurnalului National.

RETAIL - Romania, pe locul trei la credite
Tara noastra ocupa pozitia a treia in clasamentul tarilor din Europa Centrala si de Est cu cele mai bune perspective de dezvoltare a pietei creditului de retail, dupa Rusia si Serbia, potrivit unui studiu realizat de UniCredito dat publicitatii la Viena. Banca italiana estimeaza ca imprumuturile acordate populatiei in Romania vor creste cu 38% anual, in urmatorii trei ani. (Mediafax)

ACADEMIA ROMANA - Rosia Montana, in pericol
Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, a reafirmat ieri pozitia forului de stiinta si cultura impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, transmite Rompres. "Acest proiect nu este unul de utilitate publica menit sa justifice efectele ulterioare si nici un proiect de dezvoltare durabila, pentru ca dupa 18 ani zona ramane fara peisaj, fara resurse, fara nici o sansa de dezvoltare turistica sau de orice alta natura", a spus Ionel Haiduc.

VASLUI - Impas financiar la Protectia Copilului
Angajatii de la Protectia Copilului Vaslui, din care fac parte asistentii maternali si functionarii institutiei, vor munci fara sa-si primeasca salariile. Secretariatul de Stat al Ministerului Finantelor Publice a comunicat oficial Consiliului Judetean Vaslui ca nu poate suplimenta bugetul pentru protectia sociala cu 203 miliarde de lei vechi. Asistentii maternali au amenintat deja cu declansarea unei greve. (Ana Ionascu)

CONSTANTA - Un politist baut a ucis o femeie
Fostul sef al Serviciului de Resurse Umane din cadrul Politiei Judetene Constanta, comisarul Iulian Ploiesteanu, a fost arestat preventiv, dupa ce a condus beat si a accidentat mortal o femeie, pe o trecere de pietoni. Accidentul s-a produs vineri seara in Constanta, insa Politia l-a facut public abia ieri. Situatia comisarului este agravata de faptul ca dupa accident a plecat de la locul faptei, dar a fost prins dupa cateva ore. (E. S.)

COVASNA - Festivalul de folclor al rromilor
Zeci de rromi din tara si din strainatate s-au adunat la Comandau, judetul Covasna, la Festivalul de folclor tiganesc, transmite Mediafax. Festivalul a ajuns la cea de-a VIII-a editie si reuneste rromi din Romania, din Statele Unite sau chiar din Japonia. La festival vor fi prezentate referate ale unor etnografi, legate de muzica si dansul rromilor, insa punctul de atractie consta in cursurile de dansuri tiganesti.

MEHEDINTI - Sat in pericol din cauza surparilor
O alunecare de teren produsa in urma cu cateva zile pune in pericol Dudasu Schelei, localitate arondata municipiului Drobeta-Turnu Severin. Viceprimarul Mihai Demian a declarat ieri ca trei case deja sunt afectate de acest fenomen, existand pericolul ca intregul sat, unde traiesc circa 600 de oameni, sa fie distrus. Potrivit edilului, valoarea lucrarilor de consolidare a versantilor si de imbunatatiri funciare depaseste 7.000.000 lei.

DOSARUL "HYDRA" - Inculpatii raman in arest
Curtea de Apel Alba-Iulia a rejudecat ieri recursul impotriva arestarii preventive a celor 27 de inculpati in Dosarul "Hydra". Magistratii au respins ca nefondate recursurile declarate de inculpati. Decizia este definitiva, acuzatii urmand sa fie cercerati in stare de arest. Inculpatii fac parte din doua grupuri de hoti de fier vechi, administratori ai unor firme de colectare a deseurilor feroase si agenti sau sefi de schimb de la firma care asigura paza Combinatului Siderurgic din Hunedoara. (L. Dobrater)

VIZITA DE LUCRU - Basescu pleaca astazi in SUA
Presedintele Basescu se va afla in perioada 26 - 28 iulie intr-o vizita oficiala in SUA. Seful statului se va intalni atat cu presedintele SUA George W. Bush, cat si cu alti oficiali americani. Basescu va discuta cu oficialii americani despre cooperarea in interiorul NATO, dar si despre Irak si Marea Neagra.
×
Subiecte în articol: observator