x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

06 Apr 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Cuplul Tariceanu, pe motor

Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a facut aparitia ieri-seara la intalnirea saptamanala a motociclistilor de la Arcul de Triumf intr-o postura mai putin obisnuita, aceea de motociclist. Calare pe un Harley Davidson, el a venit impreuna cu sotia sa si cu o gasca motorizata de SPP-isti. (Dana Purgaru)

Inselaciune - Liderul PNG Gorj a fost retinut

Presedintele PNG Gorj, Gheorghe Caralicea Marculescu, a fost retinut aseara, pentru 24 de ore, sub acuzatiile de inselaciune, fals si uz de fals. Anchetatorii spun ca numarul persoanelor inselate de Marculescu este de cateva sute. (G. M.)

Lege - Bani de trusouri pentru bebelusi Plenul Senatului a adoptat ieri Legea cos-bebe privind acordarea de trusouri pentru fiecare nou-nascut. Fiecare bebelus care se naste intr-o unitate spitaliceasca primeste haine si lenjerie in valoare de 150 RON la iesirea din maternitate. Banii necesari trusourilor vor fi asigurati din bugetele primariilor. (D. P.)

Respingere - Senatorii nu vor control psihiatric

Senatorii au respins ieri seara, dupa discutii lungi si picante, un proiect de lege al PRM privind controlul starii de sanatate a persoanelor care ocupa functii publice. Proiectul prevede ca aceia care ocupa functii publice sa-si faca anual, obligatoriu, un control al sanatatii, inclusiv psihiatric, pe cheltuiala institutiei unde lucreaza. "In aceste conditii putem cere si un IQ mai mare, ca parlamentarii sa aiba 1,80 inaltime, iar senatoarele 1,70 si sa fie si blonde", a spus Puiu Hasotti. (D. P.)

Zambaccian - Gabriel Bivolaru, martor fara voie

"Sunt folosit intr-un razboi care nu este al meu", a declarat fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru, in prezent puscarias. El a precizat aseara, intr-un interviu acordat Antenei 1, ca procurorii au incercat sa obtina prin declaratiile sale probe impotriva lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian. Bivolaru a spus ca nu el a vandut terenul care a constituit motivul declansarii dosarului impotriva lui Nastase si ca soacra lui, avand nevoie de bani, l-a vandut unei alte persoane. Bivolaru spune ca a fost adus in detentie la Bucuresti special pentru dosarul lui Nastase, dar de doua luni, de cand a refuzat sa-l incrimineze pe fostul premier, a fost uitat in penitenciar.

Stadion istoric pus la pamant

Stadionul pe care s-a jucat primul meci de fotbal din Romania, Vagonul - CFR din Arad, a inceput sa fie demolat. Peluza a fost pusa la pamant in numai cateva ore. Locul arenei istorice va fi luat de un supermarket, dupa ce Primaria Arad a vandut terenul unei firme, in ciuda opozitiei opiniei publice. (Andrei Ando)

Canalizare in Cetate la Alba-Iulia

Primaria Alba-Iulia a demarat lucrarile la sistemul de alimentare cu apa si canalizare in Cetatea istorica din municipiu. Edilul Mircea Hava spune ca proiectul de un milion de euro a fost castigat in cadrul unui program PHARE din 2001. (Lucian Dobrater)

Interventie - Camatar retinut in Capitala

Liderul unui clan de camatari si recuperatori din Sectorul 6 al Capitalei a fost retinut de politisti, dupa ce a rapit si sechestrat o tanara. Dumitru Gheorghe a dus-o pe fata intr-un apartament, in noaptea de 22 spre 23 martie. El a batut-o si a obligat-o sa semneze un act prin care se angaja sa-i plateasca 200 de milioane de lei vechi, pretul libertatii sale. Barbatul ii luase fetei cartea de identitate, ca garantie ca va primi banii.

Arad - Evaziune cu dedicatii muzicale

Inspectorii de la Finantele aradene au confiscat milioane de lei din restaurante si baruri, reprezentand contravaloarea dedicatiilor muzicale facute de clienti. 12 unitati de profil au fost amendate cu cate un milion de lei. Finantistii spun ca sumele astfel obtinute reprezinta evaziune fiscala, pentru ca banii nu sunt declarati la fisc si nici nu se platesc impozite pentru ei. (Andrei Ando)

Sibiu - Alti pensionari au iesit in strada

Pensionarii au iesit ieri in strada si la Sibiu, manifestandu-si nemultumirea fata de conditiile tot mai grele de viata. Aproximativ 100 de oameni au marsaluit in zona centrala a orasului si au lasat la Prefectura un protest si o lista cu 19 revendicari. Pensionarii sibieni au fost "inarmati" cu pancarte pe care au fost scrise mesaje ironice la adresa presedintelui si a Guvernului. (Dan Tomozei)

Campia Turzii - Casa de schimb valutar jefuita

Angajata unei case de schimb valutar din Campia Turzii a fost ranita marti seara de un talhar inarmat cu un cutit. Agresorul a intrat in unitate la ora inchiderii, dar a fost prins la scurt timp datorita imaginilor surprinse cu camera de supraveghere. Politistii au fost nevoiti sa faca uz de forta pentru a-l imobiliza pe hot, care ameninta ca ii va taia gatul concubinei sale.

Caz clasat - Tripadus, gasita nevinovata

Actiunea disciplinara impotriva judecatoarei Maria Tripadus, acuzata ca a avut o conduita necorespunzatoare in sala de sedinta in timpul procesului lui Dinu Patriciu, a fos casata. Decizia a fost luata de comisia de disciplina pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivele masurii vor fi facute publice in perioada urmatoare.

Protest - Chitaru face greva foamei

Omul de afaceri iesean Alecu Chitaru, cel care l-a injunghiat pe seful Agentiei Domeniilor Statului, a intrat in greva foamei. El solicita sa fie audiat de procurorii anticoruptie pentru a demasca afacerile privind retrocedarile cu terenuri, in care ar fi implicati inalti demnitari. Chitaru se afla ieri in a cincea zi de refuz de hrana, a declarat avocata Alina Caracaleanu.

Reabilitare - 13,4 miliarde RON pentru caldura

Pana la sfarsitul anului 2009, aproximativ 5 milioane de cetateni vor beneficia de rezultatele unui program de eficientizare termica. Este vizat sistemul pana la scara blocului, cat si modernizarea retelelor in interiorul imobilelor si realizarea izolarii termice a acestora. Programul a fost adoptat ieri de Executiv, are o valoare estimata de 13,4 miliarde RON, iar cetatenii beneficiari vor suporta costurile timp de 15 ani, la factura de intretinere. (A. Nine)

Turism - Bilete de avion mai scumpe la agentii

Conducerea ANAT sustine ca decizia reducerii comisionului pentru biletele de avion, de la 7% la 1%, a fost luata unilateral de TAROM, insa lucrurile stau altfel. "Noi am informat ANAT inca din mai 2004, iar in noiembrie 2005 s-a confirmat sa trecem la comision zero", a declarat Catalin Zlota, reprezentant TAROM. "Preturile pachetelor turistice vor creste cu mai mult de 6%", a spus Lucia Morariu, fostul presedinte al ANAT. (Elena Stan)

Protocol - Finantare engleza la MAI

Ministrul roman al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a semnat ieri un memorandum impreuna cu omologul sau britanic, Charles Clarke, pentru sustinerea proiectului Reflex Romania. Programul prevede ca guvernul britanic sa finanteze crearea unei unitati in cadrul Politiei Romane pentru combaterea traficului de persoane. Dupa intrevedere, Blaga a precizat ca trimisul lui Tony Blair l-a asigurat ca romanii vor calatori in Marea Britanie fara vize inainte de aderarea la UE.
×
Subiecte în articol: observator