x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

18 Mar 2006   •   00:00

18 martie 2006

Vibrator buclucas


Un botosanean a fost operat la Spitalul Judetean pentru ca si-a introdus in anus un vibrator lung de peste 20 de centimetri care a ajuns in colon si s-a blocat. Medicii au recurs la interventia chirurgicala, pentru ca celelalte incercari de extragere a obiectului au esuat. (Razvan Constantin)

Valcea - Sef de post cu record de sanctiuni


Fostul sef de post al comunei valcene Daesti este singurul politist din judet care a incasat toate sanctiunile disciplinare, incepand de la mustrari pana la amanarea inaintarii in grad. Printre "peripetiile" agentului-sef Ion Popa se numara incidente de la un scandal intr-o carciuma pana la furnizarea unor date secrete din interiorul IJP Valcea. (Al Chivu, O. Herta)

Focsani - Oameni fara locuinte, "marcati"


Doi focsaneni vor sa dea autoritatile locale in judecata, dupa ce Evidenta Populatiei le-a marcat pe cartile provizorii de identitate cuvantul "boschetar". "Am gasit de lucru, dar patronii nu au mai vrut sa ne mai angajeze cand au vazut ce scrie pe buletin", spune unul din ei. Inscriptia a fost aplicata de angajatii Prefecturii la rubrica "motivul eliberarii".

La filmari - Sharon Stone si De Niro, in Romania


Dupa Jean Claude Van Damme, Wesley Snipes, Nicole Kidman sau Andy Garcia, si alte vedete de la Hollywood vor veni in tara noastra. Se pare ca in aceasta vara se vor turna in Romania scene dintr-un film in care rolurile principale sunt interpretate de Sharon Stone si Robert De Niro. Surse din cadrul Castel film au afirmat ca discutiile in acest sens sunt "intr-un stadiu foarte avansat". (Cristina Ologeanu)

Gheorgheni - Afise cu Hitler, Stalin si zvastici


Doi tineri din municipiul Gheorgheni sunt anchetati de procurori dupa ce au fost prinsi lipind in localitate afise cu Hitler, Stalin, Churchill si cu un tanc inscriptionat cu o zvastica. Ei anuntau prin aceasta metoda un concert hip-hop cu "muzica de razboi" cand au fost surprinsi de o patrula de politie, joi dupa-amiaza. Tinerii spun ca au primit imaginile prin e-mail de la un student din Ungaria.

Timisoara - Birou pentru romanii din Italia


Un birou de informare si ajutorare a romanilor care se afla la munca in Italia sau care vor sa mearga sa munceasca legal acolo, va fi infiintat la inceputul lunii aprilie, la Timisoara. Presedintele CNSLR Fratia Timis, Adrian Negoita, a declarat ieri ca biroul va functiona la Casa Sindicatelor din Timisoara. Proiectul este rezultatul unei colaborari intre CNSLR Fratia si sindicatele din regiunea Venetto.

Donatie - Marturii video cu ajutorul SUA


Sase sisteme de inregistrare video a marturiilor, in valoare totala de 57.848 USD, au fost donate Ministerului roman de Justitie de la Departamentul similar al SUA. Sistemele vor permite tribunalelor din Romania sa asculte depozitia unui martor dintr-o camera separata in cazurile legate de trafic de persoane, prevenind contactul inculpatului cu victima.

Targu-Mures - Alt sef la Politia municipala


Politia municipiului Targu Mures are un nou comandant, in persoana subcomisarului de politie Damaschin Zosim-Ioan. Acesta a castigat titlul "Politist de onoare al judetului Mures" pe anul 2004 si este presedintele Consiliului Teritorial al Politistilor din judet. (Monica Harmanescu)

Numire - Conducere noua la Loteria Romana


Noul presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Loteria Romana este presedintele Agentiei Nationale de Control al Exporturilor, Liliana Ghervasuc. Ceilalti membri ai CA numiti ieri, sunt: Horia Dumitrescu, consilier in MApN, Roxana Batar, director la ANAF, Ion Cucutencu, desemnat de Ministerul Administratiei si Internelor, si Gavrila Alexe, desemnat de ANS.

Galati - Senator debransat de la apa


Masura societatii Apa Canal Galati de a sista furnizarea apei potabile la asociatiile rau-platnice l-a afectat si pe senatorul PNL, Paul Pacuraru. Acesta a recunoscut ca a avut cateva discutii cu seful acestei societati, Ion Stefan. Parlamentarul sustine ca are facturile platite la zi, dar debransarea s-a facut "in masa" pentru 20 de asociatii de proprietari. (Erik Hoosz)

Dolj - Vama Bechet a fost inundata


Punctul de Trecere a Frontierei de la Bechet a fost inundat joi seara, in urma inundatiilor din judetul Dolj. Seful Vamii Bechet, Stefan Marinescu, crede ca problema va persista pana saptamana viitoare. PCTF a fost inundat dupa ce nivelul Dunarii a crescut din cauza operatiunilor de pregolire a barajelor de la Portile de Fier I si II, unde se asteapta o viitura puternica, ce va veni din Germania peste 20 de zile.


Protocol pentru cursele RATB in Ilfov


Primarul general al Capitalei si prefectul judetului Ilfov, Nicolae Jecu (foto dreapta), au semnat ieri protocolul pentru reintroducerea liniilor RATB in judetul Ilfov. Autobuzele vor circula din nou peste o saptamana, dupa ce vor fi stabilite cele 49 de trasee si se vor amenaja statiile si refugiile. Pretul unui bilet va fi de 1,2 lei (12.000 de lei vechi).
×
Subiecte în articol: observator