x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

03 Mar 2006   •   00:00

Elevi intoxicati in liceu


14 elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic "Mihai Vitezu" din Oradea au ajuns la Spitalul Judetean dupa ce s-au intoxicat cu vapori de acid clorhidric. Incidentul s-a petrecut in laboratorul de chimie al scolii, dupa ce un recipient cu respectiva substanta s-a spart.

Investitie de 300.000 lei la Guvern


Centrul de presa de la Palatul Victoria, in care s-au investit pentru reconstructie circa 300.000 de lei din fondurile Cancelariei primului-ministru, a fost inaugurat ieri de premierul Tariceanu. Ziaristii acreditati la Guvern au fost invitati sa ciocneasca un pahar de sampanie cu seful Executivului si cu purtatorul de cuvant al institutiei, Oana Marinescu.

Botosani - Bani cu "Mita", in circulatie


Un agent de la Politia Dorohoi este cercetat pentru abuz in serviciu de Parchetul Tribunalului Botosani pentru ca a organizat un flagrant fara a anunta procurorii si a repus apoi in circulatie bancnotele cu marcajul "Mita". Inscriptia fluorescenta va ramane pe cele 20 de milioane de lei timp de sase luni. Flagrantul a avut loc la sfarsitul anului trecut. (Razvan Constantin)

Siderurgisti - Protest de sapte zile la Parlament


Cateva zeci de sindicalisti din siderurgie protesteaza incepand de ieri, timp de sapte zile, in fata Palatului Parlamentului. Ei cer incadrarea retroactiva din aprilie 2001 a salariatilor care lucreaza in conditii speciale de munca. Protestul este organizat de Federatia Sindicala a Siderurgistilor Metarom si Federatia Nationala Sindicala Solidaritatea Metal, membre ale CNS "Cartel ALFA".

Maxi-taxi - Telverde pentru liniile de noapte


Municipaliatea le propune operatorilor privati de transport public in regim maxi-taxi infiintarea unor trasee de noapte in Capitala. "Aceste trasee au existat, inainte de Revolutie. Costurile pentru reluarea acestor trasee de catre RATB ar fi prea mari", a spus Stefan Pirpiliu, consilier general. Pentru stabilirea noilor linii de noapte a fost infiintat un telverde - 0800.800.771 - , unde bucurestenii isi pot exprima opiniile si pot sa propuna variante de trasee.

Limbi straine - Cursuri gratuite pentru someri


Minerii disponibilizati din Valea Jiului vor putea invata gratuit o limba straina, in cadrul unor cursuri organizate de Agentia Locala de Ocupare a Fortei de Munca Petrosani. Programul a fost initiat pentru ca la preselectiile pentru plecarea la munca in strainatate multi candidati au fost respinsi. "Fosti mineri si somerii in general nu se descurca cu limbile straine, iar sansele lor sunt diminuate din aceasta cauza", a spus reprezentantul ALOFM, Iudith Babtan.

Proiect - Patinoar olimpic la Calimanesti


La Calimanesti - Caciulata vor fi construite un patinoar olimpic si o partie de schi. In plus, la Seaca, localitate situata in apropierea statiunii Calimanesti, va fi construit un centru expozitional international, finantat in cea mai mare parte din bani europeni. In toamna acestui an ar trebui sa fie semnat si contractul de finantare pentru acest proiect, in valoare de 7,6 milioane de euro. (Octavian Herta)

Harghita - Donatori de sange refuzati


Reprezentantii Centrului de Transfuzii Sangvine (CTS) Harghita sunt nevoiti sa refuze aproape 20% dintre persoanele care vor sa doneze sange, din cauza lipsei fondurilor necesare acordarii bonurilor valorice. Directorul CTS Harghita, dr. Matyas Tibor, a precizat ca reprezentantii Consiliului Local Miercurea-Ciuc au alocat mult mai putini bani decat in anii trecuti pentru aceste bonuri. Consilierii au sustinut ca fondurile ar trebui asigurate si de consiliile locale din zonele din care provin donatorii.

Iasi - Festival de arta medievala


25 de spectacole, doua concerte, sase expozitii de pictura si reprezentatii de circ vor avea loc timp de trei zile la Iasi, incepand de astazi, in cadrul Festivalului de arta medievala "Scoateti puii in strada". Festivalul de arta este organizat de Asociatia Franceza "La Smalah". Manifestarea, prima de acest gen din tara, va beneficia de finantare europeana.

Prima editie - Premiile Ursus pentru Jurnalism


Trei reporteri ai Jurnalului National au fost remarcati de juriul primei editii a Premiilor URSUS pentru Jurnalism - "Invingatori pentru Romania". Juriul, format din Emil Hurezeanu, Ion Cristoiu, Dan C. Mihailescu, Mircea Vasilescu si Ioana Avadanei, a apreciat articolele semnate de Carmen Preotesoiu si Dana Ciobanu si au recompensat-o pe Andreea Tudorica cu "Premiul pentru valorificarea traditiei romanesti", pentru reportajul "Exportatorul de biserici", publicat in cadrul Caravanei Jurnalului National "Descoperirea Romaniei".

Precizare - Solicitarile AMR, dezbatute la CSM


CSM va lua in discutie solicitarile Asociatiei Magistratilor din Romania prin care AMR o apara pe judecatoarea Maria Tripadus. ÑConsiliul nu a hotarat invitarea jurnalistilor de la Evenimentul Zilei la inspectia judiciara. Solicitarile presedintelui AMR vor fi discutate la una dintre sedintele urmatoare", a declarat ieri purtatorul de cuvant al CSM.

Noutate - Timbru pe paine, in 30 de zile


Painea va purta obligatoriu timbru, iar Ministerul Agriculturii trebuie sa defineasca in 30 de zile modul de personalizare a produselor de panificatie, potrivit unei ordonante guvernamentale. "S-a solicitat Imprimeriei sa gaseasca o solutie pentru timbru", a declarat Dan Docan, directorul general al Imprimeriei. (Daniela Ivan)

Vaslui - Fostul prefect, cercetat de DNA


Fostul prefect al judetului Vaslui, Paul Toderica, este cercetat de procurorii anticoruptie din Iasi, dupa ce si-a cumparat un apartament de serviciu cu numai 60 de milioane de lei. Pretul unui apartament in zona se ridica la aproximativ un miliard si jumatate de lei. Alaturi de Paul Toderica, in acest dosar au fost audiate alte 10 persoane. (Catalina Vieru)


Cu tirul n DAmbovita


Un automarfar a cazut ieri n rAul DAmbovita, la iesirea din Capitala, din cauza unei defectiuni tehnice la sistemul de frAnare. Timisoreanul Vasile R. se ndrepta la volanul masinii, care nu avea marfa, spre soseaua de centura a orasului, iar n apropierea podului Glina a parasit drumul si a cazut n albia rAului. Conducatorul auto a suferit leziuni usoare. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator