x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

09 Dec 2006   •   00:00
12:08 - EXPOZITIE
BUCURESTI. Muzeul National de Istorie a Romaniei a deschis expozitia "Medalii si insemne masonice. Istorie si simbol".
COTROCENI. Dan Motreanu a depus juramantul la instalarea in functia de ministru al Agriculturii, in fata presedintelui si a premierului. 12:13 - APARARE
IASI. "Nu aveam cum sa cer mita pe holurile Prefecturii, intr-un loc supravegheat de camerele video si de fata cu martori! Totul a fost o inscenare! Imi voi dovedi nevinovatia!", a spus intr-o conferinta de presa fostul prefect Radu Prisacaru, trimis zilele trecute in judecata pentru coruptie. (V.F.)
ARESTARE. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis arestarea pentru 29 de zile a prim-procurorului Rita Branga, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Podu Turcului, din judetul Bacau, aceasta fiind acuzata de luare de mita si uz de fals.

AMENZI - Euroconstruct, taxata
Firma Euroconstruct Trading 98, condusa de patronii restaurantului Golden Blitz, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, a fost amendata de Garda Nationala de Mediu (GNM) cu 10.000 de lei, pentru depozitarea necorespunzatoare a deseurilor, conform datelor transmise de GNM.

SUCEAVA - Ziarist cercetat pentru o farsa
Un ziarist ar putea sa fie anchetat de procurori pentru ca a vrut sa verifice vigilenta celor care pazesc Palatul Administrativ din Suceava. El a fost prins cand incerca sa lase un "colet suspect" in institutie.

CODLEA - Nati Meir i-a vizitat pe detinutii grevisti
Protestul detinutilor de la Penitenciarul Codlea, judetul Brasov, s-a extins ieri, cand peste 160 de persoane au refuzat sa ia masa de pranz, potrivit directorul penitenciarului, Marian Dumitrache. Detinutii au lovit cu obiecte in gratiile celulelor si chiar au dat foc catorva perdele, strigand ca vor libertate. La Codlea a fost si deputatul Nati Meir, initiatorul unui proiect de gratiere colectiva. Meir a afirmat ca, de fapt, in greva au intrat "cam 800 de persoane". (Ramona Tintea)

CONSTANTA - Americanii investesc in scoli si in spitale
O delegatie a Armatei Americane a vizitat baza militara de la Mihail Kogalniceanu si a anuntat ca vor fi investiti 34 de milioane de dolari intr-o scoala si o unitate sanitara. (Emilia Sava)

LANSARE - Furgoneta Logan apare in ianuarie
Modelul Dacia Logan furgoneta, care va fi lansat in luna ianuarie a anului viitor pentru a inlocui utilitara Dacia Pick Up, scoasa din productie, va avea un pret maxim de 10.000 de euro. (Mediafax)

TRANZACTIE - Averea s-a vandut pe 560.000 de euro
Rompetrol Holding, condus de Dinu Patriciu, a platit in octombrie peste 560.000 de euro pentru Media Promovalores, detinatoarea cotidianului Averea, potrivit Monitorului Oficial de joi. (NewsIn)

AVIOANE MAPN - Alenia respinge acuzatiile
Dupa ce mass-media a semnalat o serie de probleme legate de achizitia a sapte avioane de transport pentru MApN, compania care a castigat contractul, Alenia Aeronautica, din Italia, a respins acuzatiile. Licitatia a fost transparenta si corecta, sustin intr-un comunicat reprezentantii companiei.

ARAD - Pasageri blocati pe aeroport
Aproape 100 de pasageri ai unei curse pe relatia Torino - Bucuresti au stat peste zece ore in aerogara Aeroportului din Arad pentru ca avionul nu a putut ateriza la timp, joi seara, din cauza cetii. (Mediafax)

CONDUCERE - Rovana Plumb, la PES Woman
Rovana Plumb, presedintele Organizatiei de Femei a PSD, a fost aleasa ieri membru in Biroul Politic al PES Woman, in cadrul Congresului PES desfasurat la Porto, in Portugalia. Proiectul cu care a candidat Rovana Plumb pentru acest post a avut ca teme principale egalitatea de sanse, combaterea traficului de fiinte umane si combaterea violentei domestice, acestea fiind incluse si in platforma noii conduceri a PES Women.


PREGATIRI. Dupa ce au aprins "luminile de sarbatoare" la 1 Decembrie, romanii sunt in toi cu pregatirile pentru Craciun. Micii afaceristi ambaleaza lumanari, globulete pentru brad sau alte ornamente care isi vor face aparitia, ca in fiecare an, pe tarabele de pe strazile Capitalei.
×
Subiecte în articol: observator