x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

01 Sep 2006   •   00:00

15:41 FLAGRANT

MEHEDINTI. O femeie de 64 de ani a fost prinsa cand incerca sa vanda unui politist sub acoperire 4 kilograme de mercur.

ACCIDENT. Un microbuz cu 14 calatori, care circula in judetul Braila, s-a rasturnat incercand sa evite un autoturism intrat pe contrasens.

15:46 DECIZIE

ACORD. Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a semnat un protocol cu ministrul Educatiei si cu presedintele Consiliului National al Rectorilor privind organizarea unei structuri care sa reduca coruptia si frauda din sistemul universitar.

REFUZ. Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca fostul ministru de stat Gheorghe Pogea a refuzat functia de City manager al Bucurestiului, aratandu-se deranjat de reactiile aparute in mass-media fata de aceasta propunere.

PODUL GRANT, REDESCHIS. Desi reparatiile nu au fost finalizate, Podul Grant a fost redeschis aseara pe ambele sensuri. "Lucrarile ramase se pot desfasura si in conditii de circulatie", sustine directorul Administratiei Strazilor, Elena Ghineraru. Pana la sfarsitul lunii octombrie, soferii vor circula printre utilaje si muncitorii care mai trebuie sa faca ultimele retusuri

MINISTERUL JUSTITIEI - Campanie antispaga in sistemul judiciar

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat ieri ca, in cateva saptamani, ministerul pe care il conduce va lansa o campanie anticoruptie in sistemul judiciar si ca mesajul pe care proiectul trebuie sa il transmita magistratilor este: "Justitia este stalpul societatii. Fii drept, nu fi corupt!". Macovei a sustinut ca cei mai multi judecatori si procurori sunt corecti. "Si ei vor, ca si mine, ca si populatia Romaniei, ca aceia care gresesc sa fie izolati, nu aparati", a mai spus ministrul.

AUTOSTRADA - Reparatii pe Bucuresti - Pitesti

In perioada 1 septembrie - 30 noiembrie se inchide alternativ cate o cale a Autostrazii Bucuresti - Pitesti, pentru efectuarea lucrarilor de reparatii la partea carosabila, anunta CNADNR. Intre 1 septembrie si 30 noiembrie, traficul se inchide pe sensul Bucuresti - Pitesti, de la kilometrul 23 pana la kilometrul 37. Pe acelasi sens se inchide si tronsonul dintre kilometrii 37 si 46 intre 11 septembrie si 30 noiembrie. In intervalul 1-11 septembrie, circulatia pe sensul Pitesti - Bucuresti va fi, de asemenea, inchisa, pe segmentul 37-43 kilometri.

CAZUL BRUCHENTAL - Finul lui Blaga s-a predat

Finul ministrului Vasile Blaga, Coriolan Pop Bruchental, s-a predat miercuri noaptea, dupa ce a fost dat in urmarire locala si generala pentru ca s-ar fi sustras executarii unei pedepse de patru ani si sase luni de inchisoare. Pop Bruchental a fost condamnat pentru ca a introdus in tara zeci de transporturi de ulei alimenta fara sa plateasca taxe vamale.

CONSTANTA - "Regina Maria" a plecat in misiune

Fregata "Regina Maria", cu un echipaj format din 302 militari, a plecat ieri intr-o misiune de 90 de zile desfasurata de NATO in nordul Marii Mediterane. La ceremonie au participat atat reprezentanti MApN, cat si familiile marinarilor. Fregata participa a doua oara la "Active Endeavour". (E. Sava)

TARGU-JIU / Inca un tavan a picat intr-un bloc ANL

Inca un tavan din cele sapte blocuri ANL din Targu-Jiu a picat ieri dupa-amiaza. Acesta este al saselea incident de acest gen din localitate si al patrulea in acelasi bloc. Bucata de tencuiala de trei metri patrati a cazut in capul proprietarei si a distrus mobilierul din bucatarie. Femeia a scapat insa ca prin minune si s-a ales doar cu cateva zgarieturi. Ultimul accident similar a fost in urma cu mai putin de patru luni, dupa care firma constructoare a dat asigurari ca blocul prezinta siguranta. (Gabriela Mladin)

GRESEALA - CNSAS cere scuze unui deputat

Deputatul PSD Ion Mocioalca a primit ieri scuze din partea CNSAS pentru ca nu exista nici un dosar pe numele sau. Deputatul PSD sustine ca asa-zisul sau dosar are doar o fila, ce pare o lista cu informatorii din Caransebes, unde apare Ioan in loc de Ion Mocioalca. "Am primit scuzele institutiei, ca nu exista nici un dosar. Nu mi s-a explicat in ce context apare numele meu, insa nu e legat de nici un dosar de colaborare cu Securitatea", a explicat deputatul. (G. Antoniu)

BERCEANU PROPUNE - Manager pentru reconstructie la Rast

Aflat ieri in vizita in comuna doljeana Rast, distrusa de inundatiile din aprilie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a criticat dur autoritatile locale si judetene, acuzate ca sunt responsabile pentru intarzierile de reconstructie a caselor. Berceanu a declarat ca ar mai aloca 10.000 lei noi pentru gasirea unui sef de santier. "Ne trebuie cineva care sa fie mereu acolo si care sa asigure legatura intre constructori si autoritati", a spus ministrul. (Mihai Gavrila)

SECTORUL 4 - Abuz in serviciu la Politia Comunitara

Sase persoane, printre care si sefii Politiei Comunitare a Sectorului 4, sunt urmarite penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza achizitia mai multor arme de foc destinate institutiei. Potrivit anchetatorilor, invinuitii, in calitate de membri ai Comisiei de evaluare a ofertelor privind achizitia de armament, ar fi ales furnizorul prin negocierea cu o singura sursa, fara sa organizeze o licitatie publica, asa cum cere legea. Directorul executiv, Danut Alexandru, adjunctul sau - Constantin Simion, si ceilalti invinuiti ar fi adus un prejudiciu de 3,2 miliarde de lei. (L. Florea)

BAIA NOUA - Trupurile victimelor, scoase din mina

Corpurile celor doi mineri surprinsi in subteran, la Baia Noua, la 7 august, au fost scoase la suprafata ieri. Rudele victimelor vor primi de la sindicat cate 100 de milioane de lei vechi, iar colegii vor asigura tot ceea ce este necesar pentru inmormantare. Si conducerea minei mehedintene a anuntat ca va oferi cate 200 de milioane de lei vechi familiilor indoliate, la care se adauga cate 150 de milioane de la Guvern. (Mihai Gavrila)
×
Subiecte în articol: observator