x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

19 Aug 2006   •   00:00

14:28 REGULI

BRAILA. Spitalele nu mai au voie sa interneze, cu exceptia urgentelor medicale, decat pacienti care sunt asigurati, transmite Rompres.

GALATI. Zeci de animale domestice din Draganesti au fost vaccinate antirabic, din cauza unei vulpi turbate gasita in localitate.

14:33 INTOXICATI

CONSTANTA. Aproape zece persoane din localitatea constanteana Ivrinezu Mare, dintre care sapte copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, diagnosticate cu toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat coliva pregatita de hramul bisericii.

PETRILA. Un consilier local independent din orasul Petrila a fost amendat dupa ce a fost depistat, in urma unor controale ale Garzii Financiare si Politiei Economice, ca vindea prin firma sa tigari fara timbru. Tigarile de contrabanda au fost confiscate.

PROTEST. Mai multi activisti Greenpeace, romani, austrieci si maghiari, au adus ieri dupa pranz in fata sediului Ministerului Mediului un pat imens pe care l-au legat cu lanturi grele de suportul de drapel, amplasat deasupra intrarii in institutie. Ineditul protest a avut rolul sa atraga atentia opiniei publice asupra apropierii dintre investitor si minister.

DECLARATIE - Iskandarani: Omar se trateaza la Damasc

Omul de afaceri Zaher Iskandarani a afirmat ca Omar Hayssam se afla in Siria, internat pentru tratament intr-un spital din Damasc. "Eu stiu ca Omar Hayssam e bolnav de cancer si se trateaza in Siria, la Damasc. Nu pot sa va dau explicatii cum a ajuns acolo", a declarat Zaher Iskandarani intr-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3. Trimis in judecata pentru comiterea de infractiuni economice prin care ar fi prejudiciat statul roman, Iskandarani a admis ca il cunoaste pe sirianul acuzat de terorism, dar nu a vrut sa dea alte informatii.

RAFUIELI - Taximetristii fac legea in Capitala

Trei dintre angajatii firmei Occident au fost amendati cu cate 500 de lei de Politie joi noapte, dupa ce au patruns fara drept in incinta Clubului Dinamo, din Ca-pitala. Barbatii il cautau pe Ioan Oancia, angajat al clubului, care fugise de la locul unei tamponari cu masina firmei Occident. Taximetristii au patruns in incinta Clubului Dinamo, hotarati sa-si faca dreptate. Conflictul a fost aplanat de politistii Sectiei 6. (Radu Crivat)

PENSIONARI - Sectia Parchetelor Militare, la jumatate

Doar cu sapte procurori, din 19 cat prevede organigrama, mai lucreaza Sectia Parchetelor Militare din Parchetul Instantei Supreme, dupa ce magistratii Gheorghe Oancea si Vasile Stanca si-au inaintat cererile de pensionare. Cei doi au fost deja primiti ca avocati in cadrul Baroului Bucuresti, dar cererile lor vor fi luate in discutia Consiliului Superior al Magistraturii abia la sedinta din 22 august. "CSM a tot amanat, probabil crezand ca ne vom razgandi. N-a fost asa, acum suntem avocati!", ne-a declarat Gheorghe Oancea. (Violeta Fotache)

TELEFONUL ROSU - Talpes, invins de Harnagea

Tribunalul Bucuresti a stabilit in mod definitiv si irevocabil ca scandalul "telefonul rosu" nu a fost orchestrat de fostul director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Catalin Harnagea, dupa cum a afirmat public fostul consilier prezidential Ioan Talpes. Obligat sa-i plateasca fostului sef SIE despagubiri de 75 de milioane de lei vechi, Talpes a cerut revizuirea hotararii. In plus, Tribunalul a decis ca sentinta de condamnare sa fie publicata in Monitorul Oficial.

CAZUL ROMPETROL - Tot mai multi sefi ai CNVM, in corzi

Procurorii Parchetului instantei supreme au pus ieri sub invinuire un alt sef al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) implicat in scandalul al carui cap de afis este presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu. Dupa invinuirea presedintelui comisiei, Gabriela Anghelache, si a vicepresedintelui Paul Gabriel Miclaus, ieri a venit randul vicepresedintelui CNVM, Irina Mihaela Popovici, sa fie acuzat in dosarul Rompetrol de comiterea infractiunilor de favorizarea infractorului, fals si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. (Violeta Fotache)

INVATAMANT - Atentie la unitatile private!

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARCIP) i-a avertizat ieri pe elevi si pe parintii acestora asupra riscului scolarizarii in unitati de invatamant private neacreditate si care functioneaza fara autorizatiile necesare. ARCIP a atras atentia tuturor persoanelor interesate de astfel de oferte ca in Romania nu sunt recunoscute studiile elevilor scolarizati de persoanele juridice care nu respecta prevederile legale privind existenta si functionarea unitatilor scolare, precum si cele referitoare la regimul actelor de studii.

TRAFIC AGLOMERAT - Recomandari de la Politia Rutiera

Directia Politiei Rutiere a facut ieri conducatorilor auto mai multe recomandari pentru a evita blocajele rutiere pe mai multe trasee din tara. Ca urmare a fluxului mare de autovehicule dinspre Bucuresti spre litoral, traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe DN 22C Cernavoda-Constanta. Este recomandata utilizarea variantelor de drum DN 2 Bucuresti-Urziceni, DN 2A Urziceni-Slobozia-Harsova-Constanta, Autostrada Soarelui Bucuresti-Drajna, DN 2A Slobozia-Harsova-Constanta, DN 3 Bucuresti-Lehliu-Drajna, DN 2A Slobozia-Harsova-Constanta. (Radu Crivat)

DECIZIE - Medicul Bradisteanu ramane in tara

Tribunalul Bucuresti a admis ieri cererea procurorilor anticoruptie, hotarand ca doctorul Serban Bradisteanu sa nu poata parasi tara timp de inca 30 de zile. Cercetat pentru luare de mita de peste patru milioane de euro de la o firma austriaco-elvetiana ce distribuie echipamente medicale, Bradisteanu a lipsit de la discutarea cererii DNA de prelungire a interdictiei, din motive de sanatate, potrivit aparatorului lui. (Violeta Fotache)

FARA DISCRIMINARE - Alocatii si pentru analfabeti

Alocatiile pentru elevi se vor plati chiar daca ei nu merg la scoala. Reglementarea a fost decisa printr-o sentinta a Curtii Constitutionale si se va aplica de luna aceasta. Anterior, legea spunea ca doar copiii fara absente pot beneficia de alocatiile de stat in valoare de 24 RON. Curtea Constitutionala a considerat acest lucru discriminatoriu fata de elevii care nu frecventeaza cursurile unei unitati de invatamant si a hotarat ca Ministerul Muncii sa modifice legea.

PRAHOVA - Impuscati in lanul de porumb

Doi damboviteni au fost impuscati joi seara de paznicul unui fond de vanatoare in timp ce sustrageau porumb de pe o parcela situata in apropierea satului Ologeni, din judetul Prahova, transmite Mediafax. Cei doi au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca. Paznicul este cercetat pentru vatamare corporala si uz de arma letala fara drept.
×
Subiecte în articol: observator