x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 15 septembrie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 15 septembrie 2004

15 Sep 2004   •   00:00
VANZARILE S-AU DUBLAT LA CRAIOVA. Pensionarii craioveni au luat cu asalt farmaciile, o data ce compensarea de 90% a intrat in vigoare. Presedintele Colegiului Farmacistilor Dolj, Elena Calin, spune ca vanzarile au crescut de la 20 la 33 miliarde de lei pe luna. Farmacistii se tem sa nu ramana fara medicamente, din cauza vanzarilor excesive. Explicatiile pentru aceasta crestere ar putea fi doua: fie pensionarii fac stocuri acasa, de teama eventualelor scumpiri viitoare, fie, pana la intrarea in vigoare a compensarilor de 90%, batranii nu-si permiteau sa-si cumpere toate medicamentele necesare. (Cristian Vasilcoiu)

STATUIA LIBERTATII RAMANE GOALA. O statuie din centrul orasului Ploiesti, construita acum mai bine o suta de ani si reprezentand o femeie cu lancea, risca sa ramana "dezbracata", dupa ce mantia care o infasoara a inceput sa se deterioreze. Mantia femeii care intruchipeaza Statuia Libertatii a ajuns intr-o degradare avansata si sta sa se destrame. "Madam e pe cale sa ramana in fundul gol. Nimeni de la Palatul Administrativ nu vede. Ca astia se uita dupa secretare vii, cu picioare lungi, nu dupa statui", sustine ploiesteanul Dan M. (Nina Marcu)

PROGRAM DE EDUCATIE RUTIERA PENTRU ELEVI. Elevii de la mai multe scoli generale din Bucuresti vor participa din acest an scolar la un program de educatie rutiera si civica pentru copii, initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in colaborare cu Brigada de Politie Rutiera a Capitalei si cu sprijinul Policolor SA. Programul "Invatam de mici sa fim prevazatori" are ca obiectiv principal educarea micilor scolari in vederea formarii unor deprinderi de comportament corect si civilizat. Proiectul mai cuprinde si un concurs interscolar de compuneri pe teme de circulatie rutiera si comportament civic.

MEDIC BATUT IN PARCARE. Un medic gorjean a fost batut cu bestialitate chiar in parcarea blocului in care locuieste, in momentul in care se urca in masina, de catre un individ pe care nu l-a putut identifica. Medicul Costinel Popescu s-a blocat in masina, dar atacatorul a spart geamurile cu o bata. Atacatorul i-a produs victimei o fisura craniana si numeroase tumefieri pe fata. Motivul agresiunii se pare ca nu a fost jaful, pentru ca doctorul avea asupra sa si bani, insa nu a fost deposedat de acestia. (Gabriela Mladin)

RETETE NOI PENTRU HALUCINOGENE. Medicamentele care pot fi echivalate cu drogurile - printre care fortralul, diazepamul, xanaxul, codeina, distonocalmul sau nitrazepamul - vor fi eliberate, din octombrie, doar pe retete securizate, care nu mai pot fi falsificate, a anuntat ieri ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, citat de Mediafax. O data cu noile formulare, medicii vor primi si liste cu medicamentele psihotrope. Imprimeria Nationala a realizat deja 100.000 de formulare pentru noile tipuri de retete care vor fi distribuite medicilor.

NEVASTA LUI SABIN ILIE, IN VIZITA LA PARCHET. Fotbalistul Sabin Ilie a fost ieri la Parchetul General impreuna cu sotia sa, unde aceasta era asteptata sa dea o declaratie in dosarul fratilor Camataru. Surse judiciare sustin ca numele Nicoletei Ilie a aparut intr-o declaratie data de inculpatul Gheorghe Constantin, zis Masca. Acesta a spus ca sotia fotbalistului a fost santajata de Camatari, care i-au cerut 20.000 de euro pentru niste geamuri termopan pe care femeia le cumparase pentru casa. Nicoleta Ilie a dat ieri doar o scurta declaratie in care a aratat ca nu a avut niciodata de-a face cu clanul interlopilor. Mai mult, la iesirea de la Parchet, ea a declarat ca nici macar nu a fost audiata in cazul fratilor Camataru. Procurorii au retinut un alt locotentent al Camatarilor, Gheorghe Eugen zis Calu, care este cercetat pentru proxenetism.

SI-A RAPIT SOACRA, PENTRU O DATORIE. Un cetatean maghiar a fost prins ieri de politistii de frontiera bihoreni in timp ce incerca sa o scoata din tara pe soacra sa, pe care o rapise si o amenintase cu moartea pentru a o determina sa ii restituie o datorie de 1.500 de euro, informeaza Mediafax. Istvan C. a venit la Punctul de Trecere Barantau insotit de romanca Iuliana G. (50 de ani). Femeia a cerut ajutor, spunand ca a fost rapita de cetateanul maghiar, care a amenintat ca o omoara.

TRENURILE STRAINE INESTETICE, OPRITE. Trenurile care trebuie sa intre in Romania dar nu corespund din punct de vedere tehnic sau estetic vor fi oprite in vama, in urma unei dispozitii date ieri de ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, informeaza Mediafax. Ministrul a declarat ca Romania si-a dat tot interesul sa modernizeze trenurile de tip accelerat sau Intercity si, mai mult, in exterior se trimit cele mai elegante vagoane. "Avem pretentia ca si altii sa procedeze la fel", a declarat Mitrea.
×
Subiecte în articol: observator