x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 2 august 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 2 august 2004

02 Aug 2004   •   00:00

Sondaj IMAS - PSD, detronat de Alianta PNl-PD

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat sambata ca nu a vazut rezultatele sondajului IMAS in care Alianta PNL-PD se situeaza pe primul loc in preferintele electoratului, cu 42,8%, in timp ce PSD este al doilea, fiind creditat doar cu 38,9%. Nastase considera ca aceste date nu sunt relevante la acest moment. "Eu cred ca nu trebuie luata temperatura unui pacient in momentul in care este in sala de operatie", a spus liderul PSD in finalul reuniunii femeilor social-democrate. La randul sau, presedintele executiv Octav Cozmanca a admis existenta sondajului si faptul ca a fost comandat de PSD, precizand insa ca nu a vazut inca rezultatele acestuia. (Silviu Sergiu)

Cehia - Explozie la Praga

Reglare de conturi violenta in centrul capitalei cehe. Un numar de 18 persoane, printre care si un copil, au fost ranite in urma unei explozii produse ieri, la jumatate de ora dupa pranz. Deflagratia a fost provocata de o grenada plasata sub o masina parcata in fata Cazinoului Royal, aflat in apropiere de Piata Venceslas, unul dintre locurile pline-ochi cu turisti in aceasta perioada. De altfel, printre raniti sunt cetateni americani, britanici, germani si slovaci. Politia ceha crede ca atacul a fost indreptat impotriva proprietarului israelian al cazinoului. (Lavinia Tudoran)

Iasi - Salarii in functie de studenti

Profesorii Universitatii iesene "Al.I. Cuza" vor fi platiti din aceasta toamna in functie de numarul de ore prestate si de numarul de studenti care vor veni la cursuri. Masura luata in biroul Senat al Universitatii "Al.I. Cuza" va afecta peste un sfert din cadrele didactice ale institutiei. "Principalul risc ar fi sa nu isi asigure nici macar salariul minim oferit de lege. Aici ar trebui sa intervina spiritul de colegialitate si sa existe la nivel de universitate si de facultate un fond al catedrei care sa gestioneze situatii necesare, dar numai din punct de vedere financiar", a declarat prof. dr. Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al.I. Cuza". (Mirela Cimpoi)

Festival - Record la filmele erotice

Festivalul Filmelor Erotice din cadrul Festivalului FELSZIGET de la Targu-Mures a inregistrat un record de participare, informeaza Rompres. Pe parcursul celor cinci zile ale festivalului au rulat 15 filme erotice, care au avut succes la public. Cei mai pasionati de acest gen de filme au fost tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, in corturile special amenajate inghesuindu-se intre 100 si 300 de spectatori la fiecare proiectie (capacitatea unui cort cuprindea 80 de locuri pe scaune).
×
Subiecte în articol: observator