x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 2 octombrie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00

Brasov - Crisan tatal se ascunde la spital

Tatal miliardarului brasovean Alexandru Crisan, arestat in urma cu o saptamana la Gorj sub acuzatia de emitere de cecuri neacoperite in valoare de peste 6 miliarde de lei, se ascunde in Spitalul Marzescu din Brasov. Desi fiica acestuia a declarat la intalnirea cu salariatii firmei Alexander Media ca tatal sau a suferit un preinfarct, Crisan tatal este internat la Spitalul Marzescu cu afectiuni diabetice, spitalul nefiind specializat in tratamentul cardiacilor. In tot acest timp, Crisan tatal este cautat cu cel de-al treilea mandat de aducere de catre Parchetul Gorj pentru asociere cu fiul sau in ingineriile financiare ce fac obiectul dosarului penal de la Parchetul de pe langa ICCJ Bucuresti. (Libiu Mateescu)

Constanta - An universitar cu mici si bere

Deschiderea festiva a noului an universitar la Universitatea Maritima Constanta a avut loc ieri, intr-un cadru lejer, la baza nautica a institutiei, pe malul unui lac de la marginea orasului, cu mici si bere, transmite Mediafax. Studentii au venit imbracati sport, insa cadrele universitare nu au renuntat la tinuta sobra. Gratarele si muzica au fost pregatite de dimineata, astfel incat invitatii au gasit cu usurinta locatia, conducandu-se dupa mirosul de mici si muzica cu volumul la maxim. Singura oficialitate locala prezenta la festivitate a fost prefectul Constantei, Gheorghe Martin, care insa a ajuns la sfarsitul picnicului, dupa ce a mai participat la alte doua deschideri de an universitar.

Cernavoda - Centrala nucleara a fost repornita

Centrala Nuclear-Electrica (CNE) (foto) de la Cernavoda a fost repornita joi, dupa ce timp de 32 de zile, activitatea Unitatii 1 a fost intrerupta planificat pentru revizia anuala, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, citat de Mediafax. Pe durata opririi centralei nu s-au inregistrat evenimente care sa conduca la emisii sau deversari periculoase pentru mediu si populatie. Unitatea 1 a CNE, pusa in functiune in 1996, are o putere instalata de 700 MW si furnizeaza peste 10% din productia anuala de electricitate a Romaniei. Centrala de la Cernavoda a fost proiectata pentru cinci reactoare CANDU. In prezent, centrala functioneaza cu un singur reactor, fiind in curs de executie alte doua unitati.

Azomures - Sindicalistii au castigat procesul

Combinatul de ingrasaminte chimice Azomures din Targu-Mures a pierdut procesul intentat de sindicatul reprezentativ din unitate, care a reclamat neacordarea in acest an a primelor de Ziua chimistului, asa cum prevede contractul colectiv de munca la nivel de ramura, transmite Mediafax. Tribunalul Mures a decis ieri ca cei aproximativ 2.000 de membri ai sindicatului "Alternativa 2002" trebuie sa primeasca prima aferenta Zilei chimistului, care are valoarea unui salariu minim pe economie. Sentinta poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Targu-Mures.

Covasna - Un "cerb de aur", impuscat

Un cerb de medalie de aur a fost impuscat, in cursul acestei saptamani, intr-o padure din judetul Covasna, a declarat ieri presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), Laszlo Bela, citat de Mediafax. Trofeul a fost evaluat la 228 puncte. Cornul cerbului are 26 de ramuri, lucru rar intalnit, a precizat Laszlo Bela. El spune ca in padurile administrate de AJVPS Covasna traiesc peste 1.400 de cerbi. In acest sezon, AJVPS Covasna a primit aprobare pentru impuscarea a 22 cerbi. Pana in prezent au fost impuscati sapte cerbi, cornul unuia dintre ei cantarind 10,8 kilograme.

Arad - Doi tineri au fost surprinsi in timpul unei partide de sex la Targul Erotic

Un cuplu de tineri a fost prins in flagrant, joi seara, in timpul unei partide de sex oral, chiar in incinta complexului Expo International Arad, unde se desfasura primul targ erotic din Romania, a anuntat ieri Biroul de Presa al IJP Arad, citat de Mediafax. Cei doi, o fata de 18 ani si un baiat de 20 de ani, a caror identitate nu a fost facuta publica, erau intr-un separeu special amenajat, unde rulau filme pentru adulti. Cei doi tineri ar putea fi cercetati penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, au precizat politistii. Primul targ erotic din Romania s-a deschis joi seara la centrul Expo International Arad.
×
Subiecte în articol: observator