x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 20 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 20 iulie 2004

20 Iul 2004   •   00:00

Focsani - Datornicii, pe lista rusinii

Primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, a declarat ieri ca restantierii la impozite si taxe datorate municipalitatii vor fi publicati in presa locala, in asa zisa "lista a rusinii". Primaria are de recuperat de la populatie si de la societatile comerciale peste 35 de miliarde de lei, restantele acumulandu-se in ultimii trei ani. "Vom publica atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice", sustine edilul sef. El considera prea mici impozitele si taxele stabilite prin hotararile de consiliu local, apreciind ca "suma incasata de la cetatean nu-mi ajunge nici sa-i pun un bec in fata blocului". In lunile urmatoare, Primaria Focsani ar putea apela la o emisiune de obligatiuni. (Ciprian Bobeica)

Criza - Nu mai sunt locuri de veci

Focsanenii nu vor mai avea in curand unde sa-si ingroape mortii, sustine administratia municipala. "Vrem, nu vrem, va trebui sa mai cumparam teren ca sa marim cimitirele!", spune primarul Decebal Bacinschi. Primaria a cheltuit in mandatul 2000-2004 cateva miliarde de lei pentru canalizarea, iluminatul si asfaltarea aleilor din aceste spatii. In ciuda amenajarii, problema de fond este absenta locurilor de ingropaciune. "Avem morminte de 50, 60 de ani despre care nu mai stie nimeni ale cui sunt", a adaugat primarul. El sustine ca acestea trebuie inventariate cu atentie. (Ciprian Bobeica)

Satu-Mare - Foc langa 400 kg de azotat de amoniu

Sura unui localnic din Marna, judetul Satu-Mare, a fost lovita de un trasnet si a luat foc, la sfarsitul saptamanii trecute, existand pericolul ca cele 400 de kilograme de azotat de amoniu depozitate acolo sa se aprinda, insa pompierii au intervenit imediat, cu doua autospeciale. Focul a fost stins in mai putin de o jumatate de ora. Daca cele 400 de kilograme de ingrasamant ar fi explodat, ar fi fost echivalentul unei explozii produse de 100 de kilograme de dinamita.

Galati - Admitere fara candidati

Nici un candidat nu s-a inscris pentru concursul de admitere care incepe azi la specializarea Istorie-filosofie din cadrul facultatii de profil a Universitatii Dunarea de Jos din Galati, desi au fost puse la dispozitie 75 de locuri bugetare si 25 cu taxa informeaza Rompres. O situatie asemanatoare s-a inregistrat si la specializarea Teologie ortodoxa didactica-limba engleza din cadrul Facultatii de Litere si Teologie, unde s-au inscris doar sase candidati pe 65 de locuri.

Dolj - Politist "altoit" de ciobani

Seful Postului de Politie Afumati - Dolj a fost batut duminica seara de doi frati ciobani. Agentul principal Florin Ion Sandu a fost prins de fratii Petre si Constantin Bugaru si "altoit" cu batele pana ce nu a mai putut misca. Agresorii sunt acum cautati de Politie in toata zona. Politistul batut se afla in spital. Seful Postului de Politie trebuia sa discute cu ciobanii la sesizarea primarului, care ii spusese ca cei doi pasuneaza oile in culturile agricole ale oamenilor. (Cristian Vasilcoiu)

Prioritate "Pensionarii au nevoie urgenta de bani"

Noul ministru al Muncii, Dan Mircea Popescu, a avut ieri discutii cu reprezentantii Uniunii Generale a Pensionarilor din Romania. Liderul UGPR, Miron Niculescu, a declarat dupa intalnirea cu ministrul ca pensionarii au nevoie urgenta de bani si de un trai mai bun. Pensionarii au cerut o crestere substantiala a subventiilor pentru incalzire, o indexare a pensiilor mai mare decat indicele prognozat de INS, dar si o devansare a procesului de recalculare a pensiilor. La randul sau, ministrul Muncii, a anuntat ca in septembrie va avea loc o noua indexare a pensiilor. El a mai spus ca incepand din 2005 pensiile ar putea fi indexate doar la inceputul anului si nu trimestrial.

Brasov - "Ursii gunoieri" raman in Racadau

Comandamentul format din reprezentanti ai Prefecturii, Ocolului Silvic, Agentiei de Mediu, Serviciului Specializat de Gestionare a Animalelor fara Stapan si Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor a esuat in incercarea de a limita accesul "ursilor gunoieri" in cartierul Racadau din Brasov. De ieri, autoutilitara Primariei patruleaza in zona invadata de ursi, incercand sa-i sperie. In padure, un lant de vanatori executa focuri in aer cu acelasi scop. Efectul este contrar celui dorit, ursii devenind mai nervosi si mai agresivi. (Liviu Mateescu)

Pronostic - Rus: "60% sanse pentru PSD"

Ioan Rus, membru in Biroul Coordonator al PSD, a declarat ieri ca sansele realiste ale PSD de a castiga alegerile generale sunt de 60%, daca reprezentantii sai vor avea o "prestatie corespunzatoare" si daca in perioada urmatoare vor face ceea ce si-au propus sa faca, informeaza Mediafax. Rus a mai spus ca proiectul sau de reforma si restructurare a partidului este cuprins in programul Congresului si l-a contrazis pe Geoana, afirmand ca PSD nu se afla in nici un fel de criza si ca nu are nici un fel de probleme.
×
Subiecte în articol: observator