x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 22 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 22 iulie 2004

22 Iul 2004   •   00:00

Doliu in magistratura - Procurorul Pacurar a fost inmormantat

Nicolae Pacurar, procurorul care investiga afacerile ilegale ale omului de afaceri Csibi Istvan, a fost inmormantat ieri la Alba-Iulia. Prin Decret Prezidential, magistratul a fost decorat post-mortem cu ordinul national Serviciul Credincios in grad de cavaler. Nicolae Pacurar a fost condus pe ultimul drum de familie si de colegii adanc afectati de moartea lui neasteptata. Magistratul fusese delegat la Mures pentru anchetarea influentului om de afaceri Csibi Istvan, arestat si cercetat pentru mai multe infractiuni economice si de violenta. Procurorul, care in octombrie ar fi implinit 50 de ani, a suferit la sfarsitul saptamanii trecute un atac cerebral, in urma caruia a decedat in noaptea de 18 spre 19 iulie. (Miruna Pasa)

Cluj - Postliceale neacreditate, admitere ilegala

Postliceale particulare din Cluj organizeaza ilegal admitere la sectii pentru care nu au autorizatie de la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), informeaza "Ziarul Clujeanului", citat de Mediafax. Dupa doi-trei ani de cursuri, pentru care platesc circa 400 de euro taxe de scolarizare, elevii afla ca studiile nu le sunt recunoscute. Cursantii nu par nemultumiti, iar la politie nu a fost depusa nici o plangere impotriva acestor institutii. "Daca se depune plangere, declansam ancheta penala pentru inselaciune, fapta care se pedepseste cu inchisoare de la sase la 12 ani", sustin politistii clujeni.

Constanta - 20 de tone de petrol, scurse din conducta

O avarie produsa marti dupa-amiaza la conducta de suprafata care face legatura intre depozitul sud Oil Terminal Constanta si Portul Constanta a condus la scurgerea a peste 20 de tone de petrol, informeaza Mediafax. Oil Terminal a golit conducta si a oprit pomparea titeiului catre port. Ieri-dimineata, muncitorii curatau terenul din zona, urmand ca fisura din conducta sa fie remediata. O cantitate mica de petrol s-a scurs in conducta de colectare ape pluviale care se varsa dinspre municipiul Constanta spre port, iar Agentia pentru Protectia Mediului a luat toate masurile pentru curatarea apei.

Simpozion - Mai multi bani pentru securizarea frontierelor

Aproape 80 de milioane de euro proveniti din credit extern vor fi utilizati in acest an pentru dotarea Politiei de Frontiera, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Marian Saniuta. Acesta a fost prezent, alaturi de seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, la deschiderea simpozionului "Securizarea frontierelor romane in contextul aderarii Romaniei la Alianta Nord-Atlantica si in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana", organizat cu prilejul Zilei Politiei de Frontiera, de la 24 iulie.

Cocaina VIP - Procurorii cer ca Tiriac junior sa stea in tara

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti sa prelungeasca interdictia de a parasi tara luata de procurori impotriva lui Ion Alexandru Tiriac, in dosarul "Cocaina". Masura preventiva a fost luata dupa ce Tiriac junior a fost pus sub invinuire pentru trafic si consum de droguri si expira la 23 iulie. Judecatorii se vor pronunta in cursul zilei de azi asupra cererii Parchetului. (Miruna Pasa)

Incendiu - Trenuri blocate de un foc de paie

Circulatia trenurilor pe ruta Timisoara Nord - Cruceni a fost blocata mai mult de doua ore, marti noaptea, din cauza unui incendiu izbucnit pe un teren din apropierea caii ferate din localitatea timiseana Sag, transmite Mediafax. Potrivit plutonierului Ovidiu Maxin de la Grupul de Pompieri Banat, oamenii au dat foc paielor recoltate iar incendiul s-a propagat la traversele de lemn ale caii ferate, punand in pericol circulatia trenurilor.
×
Subiecte în articol: observator