x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 23 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 23 iulie 2004

23 Iul 2004   •   00:00

Dosarul Bigelow - Apar dovezile spagii

La sfarsitul lunii trecute, directorul general al Directiei de Finante Gorj, Dumitru Udroiu, s-a suspendat din functia publica pana la clarificarea situatiei penale in care se afla. Udroiu a fost acuzat ca a primit spaga de la investitorii americani George Bigelow si Clement Mocanu in valoare de aproximativ 90.000 de dolari. El este cercetat de procurorii PNA pentru aceasta infractiune, care inca instrumenteaza cazul. In aceste conditii, desi cercetarea nu s-a finalizat, Udroiu s-a intors in functia publica. O data cu revenirea pe functie, Clement Mocanu a dat publicitatii si documentele prin care directorul general este acuzat de fals in inscrisuri oficiale. (Gabriela Mladin)

3 ani de ancheta

Dosarul BRS, inapoi la Parchetul General Procurorii anticoruptie au ajuns la concluzia ca inculpatii si invinuitii din dosarul "ASTRA - Banca Romana de Scont" nu au savarsit fapte de coruptie sau in legatura cu acestea. In urma cercetarii ei au dispus neinceperea urmaririi penale pentru acordarea ilegala de credite, singura infractiune din dosar care ar fi atras de altfel competenta Parchetului Anticoruptie. Cele 23 de persoane cercetate nu au scapat insa de infractiunile economice de inselaciune, delapidare, abuz in serviciu, pentru care vor fi cercetate in continuare de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Razvan Haritonovici, fostul presedinte al ASTRA, Teodor Nicolaescu, fost director executiv al BRS, se vor intoarce pentru finalizarea dosarului la procurorii care au inceput in 2001 cercetarile si au dispus arestarea lor preventiva. Ei sunt acuzati ca ar fi produs bancii, cu buna stiinta, un prejudiciu de 50 de miliarde de lei. (Miruna Pasa)

Valcea - Acoperisul unui bloc s-a prabusit

Acoperisul unui bloc din Ramnicu-Valcea a cazut zilele trecute din cauza unei furtuni si a distrus patru autoturisme si un copac. Acoperisul fusese reparat de proprietari. Pagubele create se estimeaza in jurul valorii de 1,5 miliarde de lei. In urma acestui eveniment primarul Mircia Gutau a dat dispozitie ca nici o asociatie de proprietari sa nu mai execute lucrari de acoperire a blocurilor fara a avea proiect si autorizatie de constructie. (Octavian Herta)

Prahova - Retea de traficanti de droguri anihilata

Politistii ploiesteni au anihilat, dupa 9 luni de urmarire, o importanta retea de traficanti de droguri. Astfel, sase persoane, in mare parte studenti din familii cu o situatie materiala buna, au fost arestati preventiv, ei fiind implicati in traficul cu marijuana, iar alti opt sunt cercetati in libertate pentru consum de droguri. Seful retelei are 26 de ani si a facut un "stagiu de pregatire" in statiuni celebre din Spania. Drogurile erau introduse in tara pe la Galati, pe o filiera ucraineana.

Canalul Bistroe - Ucraina ne acuza ca pacalim comunitatea internationala

Ucraina a acuzat ieri Romania ca duce o campanie de "discreditare" a constructiei canalului de pe bratul dunarean Bistroe si ca induce in eroare comunitatea internationala cu privire la modul in care decurg tratativele pe aceasta tema. Ministrul ucrainean de Externe s-a declarat "socat" de afirmatiile sefului delegatiei romane la Kiev, Cosmin Dinescu, legate de faptul ca gazdele au omis sa puna la dispozitia oficialilor romani o serie de documente. "Am remis documentele din proprie initiativa si pana in prezent nu am primit de la romani nici o lista cu intrebari concrete", a spus oficialul de la Kiev. (Irina Cristea)

La furat - Hotii au distrus masina Politiei

Trei hoti de combustibil au fost prinsi de politisti si un altul este urmarit general dupa ce, miercuri spre joi, au spart o conducta magistrala de gazolina a Conpet si au provocat un incendiu de proportii, care a distrus complet o masina a Politiei si a provocat pagube importante. Hotii fusesera prinsi in flagrant. Mai multe echipaje ale Pompierilor Militari au intervenit pentru a stinge incendiul si a limita efectele avariei. Abia joi dimineata, dupa mai multe ore de interventie, focul a putut fi controlat.

Alba - Drum national blocat de furtuna

O portiune de aproximativ 2 kilometri din Drumul National 74 din judetul Alba a fost blocata miercuri seara timp de aproximativ o ora, in localitatea Zlatna, din cauza unei furtuni in urma careia s-au produs alunecari de teren. Tronsonul a fost deblocat in timpul noptii, dar se lucreaza in continuare pentru curatarea drumului de aluviuni. Si in municipiul Alba-Iulia o furtuna puternica a produs mai multe pene de curent in cursul noptii de miercuri spre joi, in jurul orei 3:00.
×
Subiecte în articol: observator